Algy Kid's Mittens - ID: A007701

DidriksonsAlgy Kid's Mittens

Mer info

Fri Frakt med standardleverans

Varorna finns i lager och skickas inom 3 vardagar. Fler leveransalternativ

Fria returer

Vi bjuder på returfrakten!

Mer om Algy Kid's Mittens från Didriksons

Didriksons Algy Kids Mittens är ett par riktigt bra vantar för barn. Så bra att dom faktiskt blev bäst i test i tidningen Vi Föräldrar. I testet hade dom klart bästa slitstyrka och en suverän vattentäthet. Didriksons Algy Kids Mittens har ett yttertyg av 100% nylon som är laminerat med Outdry membran, dessutom har samtliga sömmar tejpats för att garantera absolut bästa vattentäthet. De mest utsatta områdena har förstärkts. Försedda med reflekterande detaljer.
 
Egenskaper:

 • Borstad insida
 • Vattentät (alla sömmar tejpade)
 • Vindtät
 • Fångremssnodd
 • Förstärkta områden
 • Reflekterande
 • Material: Yttertyg 100% Nylonväv med Outdry laminat. PFC fri.
 
Bäst i test hos Vi Föräldrar
Didriksons barnvante Algy OutDry® Kid?s Mittens är Bäst i test enligt ansedda tidningen Vi Föräldrar. Tidningen har i decembernumret 2013 testat barnvantar från nio olika tillverkare. Algyvantarna får högsta betyg (5) på vattentäthet och materialets vattenabsorption och har testets klart bästa slitstyrka.
Testet har utförts av Testfakta på uppdrag av Vi Föräldrar. Laboratoriet Sverea IVF i Mölndal har gjort laboratorietestet av vantarna.
Didriksons Algyvantar är laminerade med OutDry®, som stänger ute vattnet och gör vantarna helt vattentäta. Men det är också viktigt att vantarnas yttermaterial suger åt sig minimalt med fukt. Efter en timme i vatten har Algyvantarnas yttermaterial sugit åt sig blott 8,3 gram fukt, vilket är hälften jämfört med testets tvåa och avsevärt mycket bättre än övriga testade.
"Torra vantar håller värmen bättre", konstaterar Vi Föräldrar i testet.
Slitstyrkan testas i en nötningsmaskin. Testfakta utgick från normen för skyddshandskar för vuxna, som skall klara 500 varv i nötningsmaskinen för att vara godkänd i lägsta nivån. Algyvantarna klarade 2625 varv. Vanten med sämst slitstyrka klarade inte ens 100 varv.
Didriksons har en enkel filosofi: Man utmanar inte elementen, man anpassar sig till dem. Precis som Julius och Hanna Didrikson gjorde, redan 1913 då de började tillverka arbetskläder åt alla fiskare i Grundsund. I över hundra år har man varit sin grundidé trogen. Att göra funktionella plagg som håller dig torr och skön oavsett väderlek. Kanske är det därför hundra år senare man fortfarande är Skandinaviens största varumärke för regn- och funktionsplagg.

Mer från Didriksons

Visa alla Vardagshandskar

 • Miljö och etik

  Blank
  På Didriksons arbetar man konstant för att minska sin miljöpåverkan, och lämna så små avtryck efter sig som möjligt. Man minimerar användandet av kemikalier, säger nej till giftiga ämnen, och använder så lite vatten, energi och transporter som det bara går i produktionen. Detta är ett arbete som aldrig tar slut, men man gör det för att våra barn ska kunna ta över världen efter oss.
 • Leveransalternativ

  • Standardleverans - 0 kr 49 kr

   Lagerförda varor skickas från vårt lager inom 3 vardagar. Handla för mer än 495 kr kronor för att få gratis frakt!

  • Hemleverans - 0 kr 129 kr

   Få denna produkt levererad fram till dörren. Hemleverans tar normalt sett en dag längre för leverans (efter att det lämnat vårt lager) jämfört med Standardleverans.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!