Fivefingers

-
Barfotalöpning - vilket härligt ord. Och det är härligt! Med Vibrams Fivefingers kan du uppleva barfotalöpning utan risk för att skada fötterna på vassa stenar.

Fivefingers

(11 produkter)

Sulan på Fivefingers är tillverkad i Vibrams erkänt slitstarka gummi. Men vi snackar ingen tjock sula och dämpning - glöm det! När Vibram Fivefingers först lanserades marknadsfördes de mest för kanotfolk och riktigt lätt vandring. Men den starka barfotalöpningstrenden har gjort att de flesta använder tåskorna för löpning. Det mer traditionella sättet att tänka löpning är att dina skor ska ta emot stötarna och om du pronerar så bygger man in ett extra skydd för detta. Mot detta resonemang har barfotalöpningen växt fram. Argumenten är att om du ändrar ditt löpsteg till att springa mer på främre delen av foten så får du inte så kraftiga stötar i löpsteget, och kroppen klarar att ta emot stöten. Du bygger upp styrkan i fötterna och får samtidigt ett effektivare löpsteg. Risken med väldigt stabila skor är att foten inte får den träning den behöver och tappar i styrka.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!