Just nu - Fri hemleverans!  Gäller vid köp för minst 995 kr.

Blank

Familjer på äventyr”-familjen Hoelstad tipsar om hur du får till fler äventyr med familjen.

Blank

  • Du behöver ha tid för att kunna varva ner. För att ha tid behöver du kanske jobba lite mindre. När du jobbar mindre får du mindre lön, så det är ett val ni behöver göra. Av erfarenhet vet vi dock att när du har mer tid kan du spendera pengar smartare och undvika att gå back. Kanske kan någon i familjen klippa allas hår, ni kan handla overaller på rea, storhandla och åka på en cykelutflykt istället för en weekendresa. De flesta barn uppskattar tid med sina föräldrar mer än prylar.
  • Inför en skärmfri dag eller kväll i veckan. Lägg skärmtiden på att hitta på något tillsammans istället. Gör något kul av den!
  • Vi upplever att vi blir trevligare som föräldrar när vi åker iväg, oavsett om det är till sommarstugan eller till ett annat land. För oss som familj var Nya Zeeland räddningen för att vi skulle orka hålla ihop efter en tuff tid hemma i Sverige. Att vi är sams och håller ihop har betytt massor för barnen. 
  • För de flesta passar det inte att rycka upp familjen och flytta till ett annat land, men har du en längtan ska du inte vara rädd. Att resa ger barnen perspektiv, i större delen av världen lever man inte med de bekvämligheter som vi har i Sverige. I vissa länder bort man 20 personer i en koja, medan vi i Sverige tycker synd om barn som inte har ett eget rum. Det är nyttigt att se och testa något annat. 

Nya Zeeland


  • Gillar du natur är Nya Zeeland ett helt magiskt land. I norr odlar man bananer och i söder hoppar papegojorna på glaciäris, du kan åka slalom i alperna på förmiddagen och surfa med delfiner på eftermiddagen. Det finns sjöar, fiskefloder, riktiga alp- och glaciärfloder, vita thailandsstränder och turkosa vikar. Torra stäpper, regnskog, böljande irländska kullar, vulkaner och månlandskap. Det finns inga farliga djur och kulturen är väldigt lik vår svenska, så det är enkelt att resa och köpa mat. Vårt bästa tips är att hoppa in i en husbil och resa runt! Det enda vi hört att folk ångrar är att de inte stannade längre.

  • Vandring är det stora på Nya Zeeland, det finns helt otroliga vandringsleder som bjuder på orörd natur. Var du än parkerar har du den fantastiska naturen utanför dörren. 

Blank
Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!