Just nu - Fri hemleverans!  Gäller vid köp för minst 995 kr.

Blank

Från ett varmt lager till en frusen Torne älv

Ett lopp med åtta kilometers löpning låter kanske hanterbart för många av oss. Men när banan är av is, har 40 hinder längs vägen och avslutas med ett dopp i Torne älv, är det nog få som anmäler sig frivilligt. Men det gjorde Outnorths lagerarbetare Niklas Berglund. – Toughest Ice var väldigt kallt, men också roligt och otroligt vackert, säger Niklas som blev så biten att han direkt började smida planer inför nästa obstacle race.

31-åriga Niklas hittar du på Outnorths lager i Växjö. Här hanterar han inleveranser, ett jobb som stundvis är stressigt men också omväxlande och fritt, berättar han. – Vi får leveranser varje dag under i stort sett hela dagen, främst nya varor som inköparna köpt in men också returer från våra kunder. Efter att Niklas och hans kollega stämt av att inköpsordern stämmer med följesedeln ska varje produkt i pallarna registreras och ställas på sin plats i det 4 000 kvadratmeter stora lagret. – Varje produkt ska scannas in så att vi är säkra på att vi fått rätt antal, säger Niklas. Han har jobbat på lagret i ett år och han uppskattar att han redan fått ta mer ansvar. – Jag jobbar mycket med problemlösning och försöker effektivisera och förbättra det som går här. Det är verkligen jättekul att jag fått chansen att utvecklas och få mer erfarenhet.

Utmanande hinderbana

Från sina tidigare jobb som paketbilschaufför och servitör har han lärt sig att hantera stress från väldigt olika verksamheter, det är erfarenheter han tagit med sig till Outnorth. – Jag stressar inte upp mig i onödan, ler han. Det bästa med mitt jobb är friheten.

Vi lägger upp det lite som vi vill och har all möjlighet att påverka hur vi vill att saker ska fungera. Sedan är det kul att slänga käft med chaufförerna som kommer hit, säger kan med ett skratt.

För att koppla av på fritiden är det fotboll och bandy som gäller. Men nyligen fick han upp ögonen för det populära fenomenet obstacle racing, som enkelt beskrivet innebär att deltagarna ska ta sig igenom en bana, av varierande längd, full med olika hinder som utmanar både psyke och fysik. – Jag och en kompis tittade runt bland loppen och fastnade för Toughest Ice som var det första racet som anordnandes på snö och is, det tyckte vi kändes coolt. Det är ju häftigt att vara med om något som ingen annan gjort tidigare. De 500 platserna tog slut på bara några timmar och i april åkte Niklas och hans kompis till Jukkasjärvi och Isthotellet, där starten gick. – Det var bara fem minusgrader så hotellets isbar hade börjat smälta. Den använde 
istället som ett hinder som vi skulle klättra över. Den var formad som en igloo och var väl tre meter hög.

Blank
Blank

Kylan gav minnesluckor

Trots att det var killarnas första obstacle race gick det över förväntan. Niklas tog sig igenom den åtta kilometer långa banan och dess 40 hinder på 1 timme och 11 minuter och slutade
på en 150:e plats av 380 startande. – Jag och min kompis tog det ändå ganska lugnt och njöt av solen och den klarblå himlen. Det var väldigt vackert och en sjuk upplevelse att springa ute på älven.

Tävlingens sista hinder innebar ett hopp ner i älven innan man fick korsa mållinjen. – Det var så jäkla kallt, jag minns inte ens att jag gick i mål för jag frös så mycket, skrattar
Kalldoppet har dock inte haft någon avskräckande effekt på honom utan han är nu rejält biten och planerar att delta i flera obstacle races framöver. – Jag gillar tävlingsmomentet och att man använder hela kroppen för att ta sig igenom banan.

Träningen inför loppet såg ut ungefär som den alltid gör för Niklas. – Vi lade in lite mer löpning och träning med vår egen vikt. Vi har ett utegym i stan där man kan hänga och klänga i rep och räcken. Så länge du klarar av att bära din egen vikt och du har en bra grundkondition så tar du dig runt med lite vilja och jävlaranamma. Just med Toughest så är det så att vem som helst ska kunna klara det. Ser man att någon har problem så hjälper man den personen över eller under hindret. Det är en kul grej att göra tillsammans!
Ett lopp som Niklas nu har i sikte är Mc Tough Guy i Skottland. Den går i januari 2016 och är en och en halv mil lång. Min flickvän kommer därifrån så det hade varit kul med just Skottland! Jag tycker att en stor del av upplevelsen är att komma till nya städer och se sig omkring i världen..
Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!