Blank

Möt Team Outnorth Adventure

Vad får du om du blandar tre yrkesmilitärer, en lärare, en läkare, en sektionschef och en turbinförsäljare – alla med en passion för träning och en enorm äventyrslust? Jo, du får Team Outnorth Adventure. Ett multisportlag som trotsar väder, vind, krämpor och trötthet när de tävlar i grenar som löpning, simning, paddling och cykling - under flera dygn - i utmanande terräng världen över.

Team Outnorth Adventure är i grunden en sammanslagning av två lag som länge varit verksamma inom Adventure Racing, eller multisport som det kallas i Sverige, och idag består laget av sju medlemmar. – Jag tycker att Adventure Racing är mer talande än den svenska översättningen. Det handlar om äventyr, att ta sig från en plats till en annan och överkomma alla hinder där emellan, säger Christer och lagmedlemmen Kristina stämmer in. – När tävlingarna kommer upp emot 24 timmar då blir det äventyr på riktigt, säger hon och berättar att tävlingarna varierar i längd från ett par timmar upp till så mycket som en vecka. Paddling, löpning och mountainbike är grunden i Adventure Racing, men det är upp till varje tävlingsarrangör att bestämma innehållet och därför kan det dyka upp andra spännande och mer ovanliga moment. – Madrasspaddling, klättra i vattenfall eller ta sig igenom grottor, till exempel. Arrangörerna utnyttjar ofta deras lokala tillgångar, så det kan verkligen variera. Det är kul, ler Kristina. – Oftast vet du inte helt säkert vad tävlingen kommer innehålla förrän du står där på startlinjen med kartan i handen, fyller Ilona i.

Nyckeln till framgång
Teamet brukar hinna med ungefär tio tävlingar på ett år, och då och då smyger de in tävlingar som inte är direkt kopplade till just Adventure Racing. – Jag ska delta i Transcontinental Race, över 400 mil på cykel 

Blank

Team Outnorth Adventure består av ett gäng, minst sagt, träningsglada och äventyrslystna personer med riktig järnvilja som gemensam nämnare. Från vänster: Christian Ericsson, Ilona Schouten, Christer Casselsjö, Daniel Johansson och Kristina Carling. Saknas på bild gör lagmedlemmarna
Håkan Friman och Oskar Engberg.

Blank

genom Europa under två veckor i sommar. Solo, berättar Daniel och avfyrar ett stort leende. – Vi låser oss inte vid en särskild typ av tävling. Det ska vara ett äventyr och det ska vara roligt, det är våra krav, säger Christian. Alla i laget har sina favoritgrenar och sina svagheter och styrkor. Nyckeln till framgång är att alla alltid hjälps åt. – Vi fungerar som en enhet och är aldrig snabbare än den långsammaste medlemmen. Det är viktigt att kunna svälja sin stolthet och be om hjälp om det krisar. Och när det krisar – när det är blött, kallt och jobbigt med många mil till mål – vad är det då som får en att fortsätta framåt? – Laget är den viktigaste faktorn, säger Ilona och får medhåll av sina lagkamrater. – Utan laget hade jag aldrig gjort det. Hur långt hade man kommit då, frågar sig Kristina och skrattar åt tanken. – Vi peppar varandra och man får tänka på att det var ju det här vi ville, det här vi förberett oss inför så länge. Det finns tävlingar då jag velat bryta, men det går över och sedan kommer den euforiska lyckan. Och ibland är det tvärtom. Det är så vackra miljöer och så härligt att man inte vill sluta.

Siktar på VM 2016
Christer berättar att stämningen ofta är väldigt god mellan de tävlande lagen, att man önskar varandra lycka till och inte ser varandra som konkurrenter. Daniel håller med. – Man behöver ingen att tävla emot, det är banan som är motståndaren. – Vi kör efter devisen att det ska vara roligt, annars går det inte, säger Christian. – Ibland när det är tungt intalar man sig att ”det är bara vi som har det jobbigt, det flyter på för alla andra”. Men så är det inte. När man väl inser det så är det de lag som hanterar motgången bäst som kommer vara snabbast. Vi försöker vända det negativa. Regnar det så tänker vi att det gynnar oss, för vi är förberedda på det och har bra utrustning, säger Christer.
Vid målgången är de jobbiga momenten i princip redan glömda, menar Kristina. – Då när du klarat alla hinder bleknar det jobbiga och du vill göra det igen. Det är som att föda barn, säger hon med ett skratt. Nu är lagets tävlingar under säsongen 2015 spikade och det långsiktiga målet är VM 2016. – Vi har tävlat i världscupen och har den utrustning och erfarenhet som krävs för att slippa kvala. Nu har vi denna säsong på oss att bli ännu bättre. I år tävlar vi bland annat i EM på Irland. Det är många bra lag anmälda, men vi är absolut med i toppen och slåss!

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!