Blank

Christian visar övningarna som ger dig ett starkare löpsteg!

Blank
Blank
Blank

Utfallssteg/Utfallsgång

Övningen tränar benmusklerna i allmänhet och sätesmuskulaturen i synnerhet. Den ger dig ett stabilare löpsteg och kommer hjälpa dig att hålla ett fint löpsteg även på snåriga stigar.

Börja stående med fötterna höftbrett isär och ta ett kliv, som ett löpsteg, rakt fram. Sjunk ner med det bakre knät så långt du kan, gärna ända till marken, och fokusera på att hålla en rak linje mellan höft, knä och fot med det främre benet. Skjut sedan ifrån med det bakre benet, ta ett nytt ”löpsteg” och sjunk ner med nästa knä.

Eftersom det är viktigt att hålla en rak linje med knät rakt över foten är det att föredra att du gör övningen långsamt, hittar styrkan och balansen, och hellre satsar på att göra tre korrekta än tio halvdana. Bygg på med fler allt eftersom du blir bättre.


Draken

Det här är en yogaliknande övning som hjälper dig att bygga upp din sätesstyrka. Försök att hålla dig så vågrät som möjligt och det stående benet så rakt du kan. Ju bättre du blir desto enklare kommer det bli att hålla det stående benet mer sträckt.

Här är det viktigt att även höften är vågrät i förhållande till underlaget så att inte ena skinkan sticker iväg uppåt. Rör dig in och ut ur positionen lugnt och kontrollerat, håll position i 15 sekunder och upprepa fyra gånger. Byt sedan ben. Ta stöd av marken om det behövs; hellre rätt position med hjälp av stöd än fel utan. 


Bonustips: 

Balansplattan stärker vristen

Stå på ett ben i mitten av en balansplatta och rotera hela varv så att plattans kant nästan nuddar vid marken. Vid trailrunning springer du i mycket ojämn terräng och det är bra att stärka upp vristen för att motverka stukningar. 

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!