Gore Fabrics tidsplan för hållbarhet

Gore tror starkt på att en sund planet och ett sunt samhälle är grunden för långsiktig affärsutveckling. Företagets hållbarhetsstrategi för detta mål är uppdelade i två spår:

1. Skapa samhällsvärde genom hållbara innovationer.

2. Minimera de effekter som verksamheten och dess produkter har på miljön.


Ramverk för hållbarhet

Gores ramverk för hållbarhet drivs med konkreta och kvantitativa mål, som i sin tur översätts till individuella initiativ, alla på grund av att de ger konkreta och mätbara resultat. Denna hållbarhetsram ligger i linje med sex av FN: s mål för hållbar utveckling. Gore utgår ifrån FN:s mål nr 6, 8, 9, 12, 13 och 14.

Blank
Blank

Skydda + Förlänga = Prestera

Gore arbetar för att skydda människor och jord eftersom samhället och deras egen verksamhet är beroende av det.

Skydda människor

- Främja rättvisa arbetsvillkor och en säker arbetsmiljö.
- Öka samhällspåverkan.

Skydda vår jord

- Minska bidrag till klimatförändringar genom tydliga koldioxidmål.

Gores koldioxidmål står i linje med vetenskapliga mål och bidrar till Sustainable Development Goal (SDG) 13: Climate Action som fastställts av FN

År 2030 har Gore som målsättning att minska koldioxidutsläppen i sina tillverkningsanläggningar och kontor med 60%. Samt att minska produktrelaterade koldioxidutsläpp med 35%. Dessa åtgärder kommer att tas:

- Minska energiförbrukningen och växla till förnybar energi.

- Förbättra materialportföljen genom mindre materialåtgång samt mer hållbara material med längre klimatavtryck.

- Samarbeta med leverantörskedjepartners för att minska koldioxidpåverkan från deras verksamheter.

År 2050 siktar Gore på att uppnå koldioxidneutralitet, genom att fortsätta arbetet med att minska utsläppen ytterligare längs hela värdekedjan.

Hur dessa mål ska uppnås:

Innovation av hållbara material. Användningen av lösningsfärgade och återvunna textilier bidrar avsevärt till att spara vatten och energi och minska avfall

Lösningsfärgning är en innovativ garnfärgningsteknik som jämfört med konventionell färgning av 2-lagers GORE-TEX-laminat sparar upp till 60% i vattenanvändning. Samt minskar koldioxidutsläppen med upp till 58% när den är tillverkad av polyester.

Minska kemiska effekter samtidigt som man skapar värde

Under år 2010 har alla tillverkningsplatser för Gores material certifierats för att uppfylla bluesign® -systemet.

För att ge sina konsumenter förtroende för säkerheten av GORE-TEX och GORE-TEX INFINIUM ™ -produkter har Gores materielavdelning arbetat med OEKO-TEX® Standard 100 sedan 1996. Vilket betyder att allt material från Gore är godkänt. Gore har som mål att eliminera PFC ur miljöhänsyn. Gores materielavdelning kommer att eliminera PFC från sina produkter genom att arbeta med sina leverantörer. För att kunna utveckla nya material (fluor eller icke-fluorbaserade) för vattenavvisande medel och membranbarriärer.

Blank
Blank

Förlänga produkters livslängd

- Hållbarhet och livslängd är två av de viktigaste egenskaperna hos GORE-TEX -produkter.

Förlänga människors välbefinnande

- GORE-TEX-produkter gör att människor kan stanna utomhus längre.

- Samarbetar med många välgörenhetsorganisationer och stiftelser, som exempelvis Laureus Sport for Good -stiftelsen.

Prestera för människor – Prestera för vår jord

Gores prestationer som företag är beroende av hållbara prestationer från deras produkter, deras verksamhet och deras medarbetare. Gore arbetar med att skydda både jord och människor, då samhället och deras verksamhet är beroende av det.

Blank
Blank
Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!