Just nu - Fri hemleverans!  Gäller vid köp för minst 995 kr.

Outnorth tipsar - hit kan du resa i vinter:

Det nya året har börjat, en månad har gått och vi börjar bli redo för lite ledighet igen. Som tur är så närmar sportlovet sig med stormsteg och många har säkert tänkt åka iväg på en välförtjänt semester med familjen. Men vart ska man åka nu under vintern?

Här på Outnorth föreslår vi att du tar din semester här i Norden! Vi har tur och bor ett land där det finns vackra landskap, fin natur och mängder med roliga vinteraktiviteter. Du måste bara använda fantasin lite.

Tågsemester i det fjällhöga nord

Det kan vara så enkelt som at du tar familjen med på en mysig tågresa! Här i Sverige har vi nämligen några av de vackraste järnvägarna i världen, så du har mycket att välja mellan. Den mest kända av alla tågbanor i Sverige måste nog vara Malmbanan. Den sträcker sig hela vägen från Kiruna, genom Abisko till Riksgränsen, innan den övergår till Ofotbanen i Norge och fortsätter till Narvik. På vägen kan du se vilda djur som älgar, björnar och örnar medan tåget tar sig fram genom vacker natur och skiftande väder. Det blir även en utomlandsresa till grannlandet Norge och på andra sidan gränsen får man också exakt det man hade hoppats på, nämligen branta bergssidor kombinerat med oändligt långa fjordar.

Tänker du spendera sportlovet i skidbacken? Då har vi ett riktigt spännande förslag som är svårt att säga nej till. Inlandsbanan är en annan känd järnväg som sträcker sig från Östersund till Gällivare och som är omåttligt populär under sommarmånaderna. På vintern stängs banan ner, men en liten del av den, mellan Östersund och Mora, hålls öppen över vintern också och tåget som går då kallas för Snötåget. Hur passande är väl inte det? Ta tåget från Östersund och hoppa av i Röjan, här finns en buss (Snöpendeln) som tar dig till Vemdalen och alla dess skidorter. Det kommer bli hur mysigt som helst!

Blank

Norrsken – en show utan dess like!

Längst norrut i Sverige hittar man norrsken, ett naturfenomen som har fascinerat oss människor i årtusenden. I många kulturer har norrskenet ofta kopplats till de döda och ska bland annat ha varit hemvist för de dödas själar. I samisk kultur skulle man absolut inte tala om norrskenet - det var även farligt att vinka, vissla eller sjunga mot det då detta kunde reta själarna och man kunde därmed bli bortförd upp till himlen. Vi rekommenderar ändå alla som bor i Sverige och Skandinavien att åka upp över polarcirkeln och uppleva detta fenomen. Aurora Sky Station i Abisko ska vara världens allra bästa plats att kolla in norrsken på.

Vill du kombinera norrsken med en annan upplevelse kan du t.ex. boka in dig till en norrskenssafari på ICEHOTEL. Det rekommenderas däremot inte att man sover i ett isrum samma natt som man ska kolla norrsken, eftersom det kommer vara mycket skönare att få komma tillbaka till ett varmt rum efter timmar under öppen himmel i iskalla Jukkasjärvi.

Vill du göra norrskenssafarien lite extra speciell? Då finns det en rad platser som erbjuder norrskensafari med hundspann. Det kan inte finnas något bättre än detta! Det bästa med den här typen av safari är att även om du har otur och det inte blir något norrsken just den natten, så blir det ändå en riktig upplevelse att få åka hundspann i frusna landskap så långt norrut man kommer i vårt vackra land. Hundspann är även tillgängligt vid många skidorter, så om du känner att du inte bara vill stå i backen hela sportlovet kan du boka en oförglömlig dag ut i det vilda tillsammans med dessa fantastiska hundar.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!