Påsklovet är här – dags att röra på sig!

Nu drar påsken igång och ledigheten är ett faktum, men vad ska man egentligen hitta på under den här högtiden? Det är klart man ska dela ut påskägg, klä upp barnen som påskkärring och äta god mat, men vi på Outnorth vill väldigt gärna uppmana alla till att fira påsk utomhus i år. Nu börjar våren på riktigt och solen tittar äntligen fram, så vad kan väl vara bättre än en äkta friluftspåsk för aktiva människor?

Alla har sina påsktraditioner, somliga målar ägg och äter sill medan andra föredrar påskmust och godis. Det finns även de som inte gör något alls, som bara njuter av ledigheten. Därför vill vi på Outnorth uppmana till något annat, nämligen att fira påsk utomhus. Vi tycker 2019 är det perfekta året att börja, eftersom påsken har landat i mitten av april och vi kan förvänta oss bra väder på de flesta håll i landet. Det är bara att ta fram sina friluftskläder och börja röra på sig!

Vart ska man då fira?

Det beror på vart man befinner sig helt enkelt. Bor man norrut i landet borde man utnyttja det och ta fram skidorna. Sol och snö är den perfekta kombinationen och Outnorth har all utrustning som behövs för en trevlig påskhelg i skidbacken.

De som bor lite längre söderut har troligtvis inte lika mycket snö, men det betyder inte att man inte kan åka ut i skog och mark bara på grund av det. Det blir förmodligen också en större utmaning och mycket roligare för barnen att leta ägg i skogen istället för i trädgården. Bor man vid kusten, till exempel Göteborg eller Stockholm, då har man en underbar möjlighet att fira påsk ute på vågorna. När solen glittrar i vattnet, båten gungar och man har packat upp påsklunchen, då är livet helt underbart. Kanske någon vågar ta årets första dopp? Glöm inte flytvästen bara!

Ta med påskmaten ut och njut!

Även om man firar utomhus, så behöver inte maten bli ett problem. Tvärt om faktiskt! Mat som görs utomhus smakar nämligen oftast bättre. Det tycker i alla fall vi på Outnorth och därför har vi även ett stort utbud av allt som behövs till matlagning i naturen.

Eftersom den traditionella svenska påskmaten oftast består av sill, ägg och annat från smörgåsbordet, så är det enkelt att ta med sig samt att det inte krävs någon tillagning. Allt kan förberedas innan och packas ner i matlådor. Korv och pinnbröd må vara enkla, men när man har grillat själv över en brasa så smakar det också extra gott. Man kan alltså strunta i alla traditioner och bara köra grillat istället. Det är nog inte många som hade sagt nej tack till en god hamburgare eller flintastek till påskmiddag.

Det finns kanske skillnader på vad man äter till påsk runt om i Sverige, men en sak som alla har gemensamt är påskägget! Godiset ska flöda och man har ofta ont i magen när påsken är över. Det som är bra med påskägget är att man enkelt kan ta med sig det vart som helst.

Man kan gärna slå på stort och göra varm choklad över brasan, något som garanterat sätter ett stort leende på läpparna hos både stora och små. Gör en egen varm choklad till de vuxna som värmer lite extra genom att hälla i en skvätt cognac, eller eventuellt en nypa chili ifall man vill undvika alkohol.

Roliga aktiviteter för alla

Påsk är synonymt med familjesammankomster och då är det alltid roligt med några aktiviteter som alla kan vara med på. Leta ägg är en klassiker, men man kan också krydda det hela med något nytt och spännande.

Har man tid och energi till det, då kan man sätta upp en tipsrunda för både barn och vuxna. Skriv och häng upp några frågor och rebusar, gärna kring påsk eller friluftsliv till exempel, och skicka ut hela familjen i olika lag. Man kan också köra en enkel stafett med roliga utmaningar, som att hoppa säck, springa med ett ägg i en sked eller en enkel quiz bara. Möjligheterna är oändliga! Vinnaren kan få något så enkelt som en chokladkanin eller liknande.

Men vad ska vuxna utan barn hitta på? Det är nu ni ska njuta! Gå upp tidigt och ta med påskfrukosten ut. Det finns inte mycket som är bättre än att skåda soluppgången med en kopp kaffe och en god macka ute i naturen.

Oavsett vad du bestämmer dig för, så har Outnorth utrustning för alla utomhusaktiviteter. Upp och hoppa, det är påsk och dags att röra på sig!

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!