Det är möjligt!

Det finns inga hållbara outdoorvarumärken. Hur goda våra intentioner än är så lämnar vi alltid ett avtryck på naturen. Det kan vara från den kemiska sammansättningen av ett material, arbetsförhållandena i en fabrik eller den påverkan produktion och transport har på klimatet.

På Haglöfs är man beslutna att detta kan lösas. De är övertygade om att de en dag kommer att lämna ett positivt avtryck på naturen istället för ett negativt. Lösningen stavas innovation. Steg för steg. Detalj för detalj.

Det är möjligt.

Blank
Blank

Vård & Reparation – ett långt och bra liv

Bra friluftsutrustning är en investering och lite omsorg och uppmärksamhet räcker långt för att hålla den i skick för alla dina kommande äventyr. Genom att ta hand om din utrustning kan du förlänga livslängden och ge den en unik och egen karaktär.

Återimpregnera din jacka, lufta dunsovsäcken, lappa ihop en reva eller vaxa dina läderkängor. Vet du inte hur? Fråga bara.

Blank
Blank

Arbetsförhållanden – kan exploatering undvikas?

Det spelar ingen roll hur ren, resurssmart, innovativ och välgjord en produkt är för om din utrustning kommer med en prislapp som ger dåliga levnads- och arbetsvillkor för någon annan, så gör det mer skada än nytta.

Det är därför Haglöfs är medlemmar av Fair Wear – tillsammans arbetar de för att tillverka kläder som är rättvisa för alla.

För mer information kring Haglöfs hållbarhetsarbete kan ni ladda ner deras hållbarhetsrapport här!

Kemikalier – certifierad för sinnesro

bluesign®-certifierade material tillverkas med hjälp av ansvarsfull resursanvändning, kontroll av avfall och vatten- och energianvändning för att minimera miljöpåverkan. Genom noggrann kontroll av användningen av över 900 kemikalier, så vet Haglöfs att deras material är skapade med den högsta nivån av konsumentsäkerthet.

Efter mer än ett decennium av att arbeta med bluesign®-systemet, så innehåller majoriteten av alla Haglöfs-produkter material som håller måttet.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!