Pathfinders by Nature

Det är resan som är det viktiga – För riktiga äventyrare är målet sekundärt. Det är upplevelserna, utmaningarna och motgångarna som ger oförglömliga intryck. Haglöfs har designat utrustning för korta och långa äventyr i 107 år, och har lärt sig ett och annat på vägen. Resan fortsätter – kolla in säsongens vandringsutrustning.ASTRAL GTX JACKET

Ge dig ut på stigarna i ASTRAL GTX JACKET – en riktig vandringsikon. Det spelar ingen roll om vädret skiftar eller om du ändrar dina planer halvvägs – det här är en jacka du kan lita på.


Tillverkad av 2-lagers GORE-TEX-tyg för robust och slitstarkt skydd och GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™. ASTRAL GTX JACKET har en perfekt, justerbar passform som följer dina rörelser. Den andas under aktiviteter och har försetts med meshfoder för att stärka andningsförmågan och hantera fukt.

Blank

RUGGED FLEX PANT

Designade för hårt arbete och episka äventyr – Rugged Flex Pants klarar tuffa aktiviteter och låter dig fortsätta vandra oavsett väder.


Slitstarka och stretchiga material kombineras för att skapa flexibilitet där du behöver det som mest och byxorna är behandlade med fluorkarbonfri DWR för att minimera påverkan på miljön. De åtsittande benen följer varje rörelse, ger värme och skydd och bensluten kan dras åt med kardborreband. Rugged Flex Pants skyddar dig under alla årstider, år efter år.

Peak Hunters by Nature

Dun har alltid varit det självklara valet för isolering på fjällexpeditioner, men det har en nackdel: Det blir lätt fuktigt och tappar sin isoleringsförmåga. Haglöfs går i täten för utvecklingen av isolerande plagg. Med det hydrofobiska H DOWN Platinum höjer de ribban ännu en gång. H DOWN Platinum är vattenavvisande, bevarar sin isolerings- och andningsförmåga och ökar inte lika mycket i vikt, trots att det utsätts för fukt och väta. Det innebär att du kan vara ute längre och lita på att dina plagg håller dig varm.


H DOWN Teknologin

I H DOWN-plattformen har dunet försetts med en PFC-fri, hydrofobisk behandling. Resultatet är dun som förblir torrt även i fuktigt och blött väder. För dig innebär det att du kan vara ute längre och lita på att dina plagg håller dig varm.


Hydrofobiskt dun är tillförlitligt även i långa loppet

- Dun är den ultimata lättviktsisoleringen och det kan inte framställas på syntetisk väg. Materialets struktur fångar luft som värms upp av kroppens värme för att isolera användaren.

- När dun blir blött klumpar det ihop sig, och eftersom det då inte kan fånga luften lika effektivt, så förlorar det sin isoleringsförmåga. Förutom sämre isolering kyls det blöta dunet också ner snabbare, blir tyngre och förlorar sin andningsförmåga.

- Haglöfs H-DOWN behåller sina enastående egenskaper under lång tid. Det är vattenavvisande, bevarar sin isolerings- och andningsförmåga och ökar inte lika mycket i vikt.


H DOWN Gold

H DOWN Gold står emot över 5 000 minuter kontinuerlig exponering för vatten i skaktestet – det är mer än fem gånger längre än branschstandard. Därmed utökas förutsättningarna för att använda dun, vilket innebär större mångsidighet och fler olika användningsområden.

Varmt: H DOWN Gold-dun bibehåller sina luftiga och isolerande egenskaper.

Säkert: H DOWN Gold produceras utan PFC:er eller andra kemikalier som inte bryts ner i naturen.

Torrt: H DOWN Gold absorberar minst 80 procent mindre vatten än obehandlat dun.

Slitstarkt: H DOWN Gold förlänger plaggets livslängd.


Ansvarsfull kvalitet

Den vattenavvisande behandlingen av H DOWN ger dunfibrerna en varaktig, vattenavvisande yta, samtidigt som dunets ursprungliga struktur bevaras. Den är vattenbaserad och fri från PFC:er (fluorkarboner) och andra kemikalier som inte bryts ner i naturen. Dunet i Haglöfs jackor köps uteslutande in från dunproducenter som är certifierade av Responsible Down Standard (RDS), som säkerställer god djurhållning för fåglar i dunproduktion. Fåglarna plockas aldrig levande, tvångsmatning är förbjuden och fåglarna erbjuds bästa möjliga levnadsförhållanden.

Blank
Blank

Nordic Expedition Down

- Prisbelönt jacka för bergsklättring i fjällen som kombinerar överlägsen isolering med enastående andningsförmåga.

Nordic Expedition Down Hood tar väderbeständig isolering till en arktisk nivå. Genom att kombinera egenskaperna hos hydrofobiskt dun med superledande grafen uppnås oslagbar skydds- och isoleringseffekt. Nordic Expedition Down Hood håller dig torr och varm även i minusgrader på höga höjder, i tufft väder, med kroppsanpassade isoleringszoner som maximerar vikt- och värmebalansen. Tack vare kombinationen av dun och syntetiska isoleringsmaterial har jackan betydligt bättre isoleringsförmåga än motsvarande isoleringslager. Lägg därtill ett vindtätt yttertyg som håller dig torr och varm i hårt väder.

Du behöver inte oroa dig för att frysa om det är fuktigt i tältet eller du börjar svettas under ansträngande aktiviteter. Nordic Expedition Down Hood behåller sin isoleringsförmåga även under fuktiga förhållanden. H DOWN Platinum-dunet är extremt hydrofobiskt och kan stå emot direkt exponering för vatten i en hel vecka (10 000 minuter). Det betyder att det är mer användbart, tillförlitligt och effektivt under mycket längre tid.

Nordic Expedition Down Hood är det ultimata plagget till fjällexpeditioner, med anpassningar för snabb isolering. Den passar perfekt till bergsklättring och jackan erbjuder en rad smarta funktioner – exempelvis spännremmar över bålen till klättring, integrerad sätesdyna till repklättring, ytter- och innerfickor samt ventilationsblixtlås under armen.

Dunet förblir torrt: H Down Platinum teknologin håller sig torrt i en hel vecka även om det utsätts för vatten.

Responsible Down Standard: Dunet i Haglöfs jackor köps uteslutande in från dunproducenter som är certifierade av Responsible Down Standard (RDS).

Sturdy Surface: Yttertyget är rivtåligt och skyddar mot väder och vind.

Omedelbar värme med andningsförmåga: En uppfinningsrik konstruktion med ”Haglöfs-bubblan” som består av hydrofobiskt dun och grafenförstärkta MIMIC Platinum skikt som bevarar värmen och släpper ut fukten.

Smarta funktioner: Kroppsremmar för att strama åt plagget inför rep- och friklättring. Inner- och ytterfickor, integrerad sätesdyna och flera justeringsmöjligheter.

Body mapping: Zoner med extra isolering, stretch och ventilation där så behövs. Alla avsedda att optimera värme, vikt – och din prestation.

Micro Nordic Down Hood

- Den ultimata vinterjackan. Kombinerad med extrem funktionalitet och citysnygg design.

Planerar du en flerdagarsexpedition med krävande stigningar på dagen, övernattningar i snöbivack och oförutsägbara väderförhållanden? Eller ska du bara pila över till hörnbutiken för att handla mjölk en kylig januarimorgon? Micro Nordic Down Hood är med på allt. För dig som vill vara lika flexibel i bitande polarkyla som på oförutsägbarasommardagar är Micro Nordic Down Hood det perfekta valet. Den blir snabbt din favoritjacka på vintern och passar till alla sorters aktiviteter, både i fjällen och i storstan. Jackan är otroligt mångsidig och kombinerar en modern design med överlägsen funktionalitet och isoleringsförmåga som står pall för regn och rusk.

Designen är medvetet minimalistisk för att optimera vikt- och värmebalansen, med diskret foder i muddar, fållar och huva och smart placerade fickor. Isoleringstekniken är å andra sidan sofistikerad, med kroppsanpassade zoner för att hålla dig varm på rätt ställen. Micro Nordic Down Hood leder bort kroppens ånga och bevarar därmed värmen på rätt ställen samtidigt som den inte tar upp fukt från luften.

Hydrofobiskt dun: H DOWN Gold teknologi – hydrofobiskt dun som förblir torrt i minst 84 timmar i sträck vid konstant fukt.

Responsible Down Standard: Dunet i Haglöfs jackor köps uteslutande in från dunproducenter som är certifierade av Responsible Down Standard (RDS).

Värme med andningsförmåga: H DOWN Gold bevarar värmen och släpper ut kroppens ånga.

Body mapping: Olika zoner med H DOWN Gold beroende på var värmen behövs mest.

Blown away by Nature

Under skidturer med friåkning får du chansen att hitta dina egna äventyr, långt bort från fullpackade skidorter – oavsett om du befinner dig på ditt hemmafjäll, en flertoppsexpedition eller en alpin höghöjdstur. Kombinera krävande branter och fantastiska fjällsidor med underbar utsikt och utmanande åk. Och lägg till glädjen av att låta turandet upp bli en del av upplevelsen.

Många skidåkare försöker komma med den första liften uppför berget dagen efter att nysnö fallit för att få uppleva den eftertraktade, djupa pudersnön. Att topptura innebär ett helt annat synsätt. Använd skidliften som utgångspunkt, sätt på stighudarna och börja klättra – eller ge dig ut i outforskad terräng från ruta ett. En bonus är att du får uppleva den härliga känslan av att ha förtjänat varenda höjdmeter för egen maskin.

GORE-TEX ACTIVE Teknologin

Om du planerar att skida uppför en bergssluttning behöver du lätta plagg med god andningsförmåga. Och när du åker ner behöver du hållbart skydd mot vind och väta som du kan lita på. Den nya generationen GORE-TEX Active-tyg är den lättaste trelagerskollektionen med hög andningsförmåga i GORE-TEX-produktfamiljen någonsin. Designad för intensiva aktiviteter i alla väder.

Ett nyutvecklat membran kombineras med ett tunt men hållbart yttertyg av återvunnet material och ett väldigt lätt innertyg – som är behagligt mot huden – för en ultimat trelagerslösning.


Extremt hög andningsförmåga: GORE-TEX Active erbjuder enastående andningsförmåga, så att du förblir bekväm även under intensiv aktivitet.


Helt vindtätt: Stänger ute all blåst och skyddar mot polarvindar.


Vattentätt med hållbar effekt: GARANTERAR ATT DU HÅLLER DIG TORR™


Tre lätta lager: GORE-TEX Active är lätt och dessutom enkelt att komprimera och packa. Det tynger aldrig ner dig.

VASSI TOURING

Det berömda Vassitjåkka-fjället i Skanderna i Lappland är hemvist för en grupp professionella skidåkare. År 2012 inledde Haglöfs ett ambitiöst samarbete med den lokala fjällguiden Per Jonsson som resulterade i den första VASSI-kollektionen. Kollektionens ledord är rörelsefrihet, ventilation och snöskydd – i kombination med ren och stilsäker design.

Närmare tio år senare gör VASSI ett bejublat återtåg – med en rad förbättrade funktioner och samarbeten med de framstående tygproducenterna Polartec och GORE-TEX. VASSI-kollektionen omfattar mellan- och ytterlager för friåkning och skidturer och blir ditt självklara sällskap under hela vintern – i alla väder.

Det viktiga är att kunna röra sig uppför berget så bekvämt som möjligt, och samtidigt få ut mesta möjliga av åkningen. VASSI GTX TOURING är en kollektion med samma kompromisslösa filosofisom friåkningskollektionen VASSI GTX, men är optimerad för topptur. Lätta och bekväma på vägen upp, skyddande och hållbara på vägen ner.VASSI TOURING GTX JACKET

- lätt och bekväm på vägen upp, skyddande och hållbar på vägen ner

Optimerad för att besegra berg med stighudar – VASSI TOURING GTX JACKET är extremt lätt. Den kombinerar den ikoniska VASSI-designen med ett GORE-TEX Active-tyg med hög andningsförmåga. Det garanterar att du håller dig torr™ i ombytligt väder. Jackan är tillräckligt tunn för att få plats under en isolerad jacka när du tar en paus. Den atletiska passformen följer med i alla rörelser och passar utmärkt till friåkning.

VASSI TOURING GTX JACKET har en mängd smarta funktioner. Bröstfickorna fungerar även som ventilation – och är diagonalt placerade för att inte komma i vägen för ryggsäckens axelremmar. Innerfickorna är lätta att komma åt och huvan har plats för en hjälm. På köpet får du robusta blixtlås, justerbara kardborreband i ärmen, Recco-reflektor och mycket mer.

GORE-TEX Active: Lätt skaltyg med fantastisk andningsförmåga

Vattentät med hållbar effekt: GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™

Perfekt snitt: Optimal design för topptur

Snedställd ventilation: Bröstficka och ventilation anpassad efter ryggsäck

Justerbar passform: Dragskor i huva och fåll, kardborreband i ärmen

VASSI TOURING GTX PANTS

- topptursbyxor anpassade för friåkning, med hög andningsförmåga och hållbart skydd mot vind och väta

Under topptursäventyr räknas varje gram – och ventilationen är avgörande om du vill känna dig bekväm under stigningen. Men under åken, och när du rustar dig för sämre väder, är hållbart skydd precis lika viktigt. Topptursbyxorna VASSI TOURING GTX PANTS är anpassade för friåkning. De är tillverkade av lätt GORE-TEX Active-tyg med hög andningsförmåga och garanterar att du håller dig torr™ i alla väder.

Det är krångligt att ta av sig skalbyxor under turen. Det är bättre att reglera temperaturen med ventilation och sedan dra upp blixtlåsen igen under pauser. VASSI TOURING GTX PANTS är försedda med blixtlås längs låren, så att du kan stänga ute väder och vind eller släppa ut överskottsvärme. Byxorna har två lårfickor med blixtlås och en innerficka i mesh. Funktionsuppsättningen rymmer även elastiska snölås, förstärkta benslut, en Recco-reflektor, justerbar midja med hällor och förböjda knän som är designade för att följa med i dina rörelser.

Gore-Tex Active: Lätt skaltyg med fantastisk andningsförmåga

Vattentäta med hållbar effekt: GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™

Ventilation på låren: Ventilation med blixtlås på benen

Perfekt snitt: Designade för skidturer med friåkning

Active-passform: Förböjda ben och justerbara kardborreband i midjan

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!