Helly Hansen

(196 produkter)
Norska Helly Hansen gör plagg och prylar att lita på i tuffa förhållanden. Funktion och design hand i hand.

Norska Helly Hansen gör plagg och prylar att lita på i tuffa förhållanden. Funktion och design hand i hand.

Helly Hansen

Historien om Helly Hansen startade 1877. Den norska kapten Helly Juell Hansen och hans fru Maren Margarethe började producerande oljeställ jackor, byxor, sydvästar och presenningar, tillverkade av grovt linne indränkt i linolja. Deras produkter togs emot väl och under de första fem åren sålde de cirka 10 000 stycken.

Under 1900-talet gjorde Helly Hansen flera genombrott inom flerlagersprincipen. En tunn skiva av genomskinlig PVC-plast syddes in i vattentäta rockar och det tog över de oljebaserade ytterkläderna för utomhusbruk. Med en produktion på 30 000 rockar varje månad framgång var nästan omedelbart.

Helly Hansen Fleece

Helly Hansen utvecklade en föregångare till fleecen, Fiberpile, som utvecklades under 1961 och har fulländats under de kommande 50 åren. Detta nya isoleringsskikt var varmt, lätt och snabbtorkande, perfekt för att bära under skyddande skikt. Det skyddade även mot snö och regn och förblir extremt hållbart och varmt efter många tvättar. Det fungerade som en naturlig fortsättning på den flerlagersprincip som påbörjats långt innan. Berättelsen om flerlagersprincipen avslutades på 1970-talet, med utvecklingen av LIFA. Det material som används i LIFA, håller huden torr och varm genom att trycka bort fukten från kroppen. Det gör det till det idealiska baslagret för utomhusbruk och arbetskläder. Den senaste generationen av LIFA används fortfarande i deras underställ idag.

Helly Hansen Outdoor

Idag är Helly Hansen lika förknippat med outdoor som med arbetskläder. Deras utbud av mellanlager och underställ är lika populära hos seglare som hos skidåkare. Ska du satsa på funktionskläder av hög kvalitet bör du kolla in Helly Hansen.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.

Klicka på -symbolen bredvid de produkter du vill jämföra. Klicka sedan på den stora -symbolen längst ner och tryck på jämför.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt, vikt, batteritid, packvolym och mycket mer.
-Helt enkelt lite lättare för dig att jämföra och hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!