Regnjackor Herr

(104 produkter)

Regnjackor för herr är en nödvändighet i varje friluftsintresserad mans garderob. Ska lite regn få hindra dig från vad du vill göra? Eller ska du bli dyblöt och frusen i onödan? Köp istället en regnjacka från Haglöfs, Tretorn, Urberg eller The North Face hos oss på Outnorth. I vårt breda sortiment hittar du regnjackor och regnset för herr för alla smaker, i olika prisklasser och som passar olika aktiviteter.

Vårt klimat utmanar regnjackan

I vårt avlånga land är det svårt att klä sig rätt. På vissa platser blåser det hårt, det är ofta fuktigt i luften eller regnar hårt. Dessutom har vi minusgrader en ganska stor del av året. Samtidigt är inte det hela bilden – under de varmare sommarmånaderna kan vi få riktigt varmt väder med mycket sol, men även en hel del regn. Detta ställer höga krav på en regnjacka, som helst ska kunna hålla dig torr oavsett årstid och temperatur. Bär du regnjackan när det är varmt ute, eller om du rör på dig för att få upp värmen, finns risken att du svettas. En jacka som är designad för att vara tät mot fukt kan ju förstås riskera att även stänga in ditt svett och vattenångan din kropp avger när du svettas. Så en jacka som skyddar mot regn och fukt utifrån riskerar att stänga in fukten på insidan av jackan vilket leder till att du blir precis lika blöt och kall, fast från insidan. Lösningen på detta problem är att ha en jacka med en smart membran som andas, exempelvis Gore-Tex och liknande. Membranen på dessa jackor är högteknologiska nog att vara helt täta utifrån medan de släpper igenom både fukt och vattenånga/luft inifrån. Du hittar många sådana jackor bland våra regnjackor, det är bara att läsa produktbeskrivningarna för att hitta rätt, men annars är sådana membraner även väldigt vanliga på skaljackor för herr.

Observera dock att kläderna du bär under jackan också måste kunna hantera fukt och värme på ett vettigt sätt för att jackans egenskaper ska komma till sin rätt. Funktionella underställ för herr gör underverk för att transportera bort fukt från kroppen och hålla dig varm och torr. Även mellanlager som herrtröjor bidrar till att hålla dig torr och varm under svettiga aktiviteter.

En enklare regnjacka för enklare situationer

Membran med andningsförmåga i all ära, men ibland behöver du bara ha en enklare regnjacka som håller din kavaj torr på väg till jobbet. De högteknologiska membranen gör självklart jobbet, men de kostar oftast lite mer, och de har ofta en sportigare stil mer anpassade för vandring eller liknande utomhusaktiviteter. En enklare mer stilren regnjacka är ofta gjort i PU-material, kanske är lite längre och har knappar som knäppning. Vi har flera stilrena och enklare regnjackor i olika färger som dessutom passar plånboken och håller dig torr på söndagspromenaden eller under transportsträckor. Även de enklare regnjackorna kan ha exempelvis ventilationshål under armarna för att underlätta för kroppen att andas och svettas utan att du blir dyblöt.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!