Underställ Herr

(409 produkter)

Är man en friluftsmänniska, då vet man att ett av de viktigaste plaggen att ha i sin garderob är understället. Det kan användas i de flesta situationer, både sommar och vinter. Men hur väljer man då ett underställ till herr som passar dina aktiviteter?

Vilket underställ passar dig bäst?

Det första man måste tänka på när man ska välja underställ är vart man ska använda det. Ska du ha det när du är på lekplatsen med barnen, när det är lite kallt ute? Eller ska du ut och åka skidor i skidbacken? Välj därefter material utifrån aktivitetens intensitet och hur kallt du tror det kommer bli.

Merinoull – naturens egen isolering

Den klassiska merinoullen har några otroliga egenskaper som man inte hittar i något annat material. Först och främst så andas det väldigt bra, något som är viktigt för att hålla dig torr när du är ute i blött väder. Merinoull kan faktiskt absorbera fukt med så mycket som 30% av sin egen vikt, som hjälper till ytterligare med att hålla dig torr. Det har också några fantastiska värmeegenskaper! Mellan din hud och understället skapas det nämligen luftrum som värms upp av kroppsvärmen, vilket i sin tur undviker att värmen leds bort från din kropp. Det håller på värmen även om du har blivit fuktig, samt att det varken luktar eller kliar! Underställ i merinoull passar bäst för kallare temperaturer och aktiviteter med låg till medel aktivitetsnivå.

Syntetunderställ – håller dig torr oavsett vad

Ett syntetunderställ är optimalt för högintensiva aktiviteter där du rör mycket på dig och svettas. Det syntetiska materialet ser till att fukt och svett transporteras bort från din hud och ut. På så sätt undviker du att bli överhettad eller våt och kall. Syntetunderställ absorberar nämligen inte fukten, såsom till exempel bomull. Eftersom det inte kan hålla på lika mycket vätska, så torkar det också väldigt snabbt när det blir blött. Kom ihåg att syntetunderställ inte värmer lika mycket som ull! Det är otroligt viktigt att understället har en tät passform för att det ska fungera optimalt. Syntetunderställ passar bäst till högintensiva aktiviteter, såsom löpning och skidåkning.

Ull- & Syntetblandning – den bästa kombinationen

Dessa blandningsunderställ är otroligt bra till högintensiva aktiviteter i kalla klimat, till exempel alpin- eller längdskidåkning. Blandningen av syntet och merinoull gör att du får med alla de bästa egenskaperna i ett och samma plagg. Syntetmaterialet transporterar ut fukten och ger en bra passform, samtidigt som ullen gör att du håller dig varm samt gör det är otroligt bekvämt att ha på sig.

Kom ihåg att de flesta underställ, syntet som ull, även kan användas som ett träningsplagg på egenhand och på så sätt får du faktiskt två plagg i ett.

Välj rätt underkläder till dina friluftsaktiviteter

När du har alla ytterplagg, underställ och träningskläder på plats, så tänker man kanske att det räcker. Men det är faktiskt så att underkläderna har mycket att säga för din komfort. En aktiv friluftskarl måste ha ett par kalsonger som sitter bra och som andas. Det finns även sömlösa kalsonger till herr, så att du kan undvika att det skaver när du tränar.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!