Fri frakt! Just nu har vi fri standardfrakt på alla ordrar inom Sverige. Gäller t.o.m. 2021.11.01

Altai UL Basic - ID: A030272

HillebergAltai UL Basic

Mer info

Fri Frakt med standardleverans

Varorna finns i lager och skickas inom 1-3 vardagar. Fler leveransalternativ

Fria returer

Vi bjuder på returfrakten!

Mer om Altai UL Basic från Hilleberg

Altai Ul Basic är ett enkelt, lätt och flexibelt grupptält från Hilleberg. Golv köpes separat. Obs, färgen på tältväven kan skilja sig från bilden. Läs mer längst ner på sidan
Altai UL i ultralätta Kerlon 1200-väv är den perfekta grupplösningen, för både långa och korta turer där låg vikt är viktigast.

Altai har enkelväggsdesign, och kan även användas som tält eller skydd under en tur.

Sovplats för 6 eller mer är helt klart inga problem, och sittplatser upp till 12 personer. Ståhöjd i mitten tack vare dess konstruktion med mittstång.

Altai är mest lämpad för användning under trädgränsen och i skyddad terräng, men står även pall för hårt väder året runt.

Vill man minska ner vikten under sin vandring, kan man med fördel använda sig av stavar, skidor eller liknande istället för de åtta sidostängerna som medföljer.
 
Yta: 9,7 m²
 

* Tältets utseende: Alla produktegenskaper och mått, däribland tältets vikt och stängernas längd, kan variera något jämfört med vad som anges. Sådana skillnader kan uppstå på grund av ändringar i konstruktions- och produktionsprocesser och/eller naturliga variationer i materialen. Vävfärgning har naturliga variationer, så den verkliga tältfärgen kan se lite annorlunda ut än vad som visas här på vår hemsida.

För ett par år sedan bytte Hilleberg nyans till en mörkare på alla yttertältsfärger. Detta pga. att vävarna blir mer UV-beständiga ju mörkare tälten är, och det som sliter mest och bryter ner vävarna är just solen.

Egenskaper för Altai UL Basic :
Avsett för antal personer: 6 pers
Totalvikt: 4300 g
Vattenpelare på ytterduk: 55000 mm
Yttermått (Längd x Bredd x Höjd): 340 x 340 x 200 cm
Innertältsmått, max (längd x bredd x höjd): 340 x 340 x 200 cm
Antal ingångar: 1
Antal tältstänger: 9 st
Antal tältspik: 16
Yttertältsväv: Nylon
Tjocklek yttertältsväv: 70 D
Beläggning yttertältsväv: Silikon
Golvväv: Nylon
Tjocklek golvväv: 70 D
Beläggning golvväv: Polyuretan
Innertältsväv: Nylon/Polyamid
Tjocklek innertältsväv: 40 D
Tälten från Hilleberg såg sina första soluppgångar under 1973. Det var då Bo och Renate Hilleberg lanserade det nya tältet KEB, som man reste med inner- och yttertält samtidigt. Detta var helt nytt på 70-talet och sedan dess har Hilleberg varit ledande i utveckling och produktion av högkvalitativa lättviktstält.

Mer från Hilleberg

Visa alla Tältkåta

 • Leveransalternativ

  • Standardleverans kampanj - Fri frakt! - 0 kr 49 kr

   Lagerförda varor skickas från vårt lager inom 1-3 vardagar. Handla för mer än 1 kr kronor för att få gratis frakt!

  • Hemleverans - 0 kr 129 kr

   Få denna produkt levererad fram till dörren. Hemleverans tar normalt sett en dag längre för leverans (efter att det lämnat vårt lager) jämfört med Standardleverans.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!