BLACK FRIDAY!     Dam   Herr   Barn   SUPER DEALS

Altai XP Basic - ID: A030275

HillebergAltai XP Basic

Mer info

Fri Frakt med standardleverans

Varorna finns i lager och skickas inom 3 vardagar. Fler leveransalternativ

Fria returer

Vi bjuder på returfrakten!

Mer om Altai XP Basic från Hilleberg

Hilleberg Altai XP komplett är ett nytt, enkelt ultralätt och mycket flexibelt shelter för grupper. Modellen har inspirerats av den Mongoliska jurtan. Obs, färgen på tältväven kan skilja sig från bilden. Läs mer längst ner på sidan * 

Hilleberg Altai XP är en universal och ideal lösning för gruppfärden. En rymlig samligsplats som fungerar som komplement till övriga tält på vandringen eller som enda skydd på turen. Plats för 6 eller fler personer att sova och minst 12 sittplatser utmed väggen. Altai XP är tillverkad i Kerlon SP som är en otroligt stark polyesterväv med 15 kilos rivstyrka. Kraftiga blixtlås och stabila fästpunkter.

 

Lämpar sig bäst under trädgränsen men duger även i hårt väder året om. För att minska vikten kan de medföljande stängerna lämnas hemma och tältet kan stagas upp med skidstavar och skidor eller kan man till och med arrangera upphängning.


 • Material: Kerlon SP
 • Höjd yttervägg: 108 cm
 • Höjd i centrum: 200 cm
 • Diameter: 340 cm
 • Yta: 9,7 kvm
 • Vikt 3,1 kg
 • Altai XP Komplett inkluderar: tältet, packpåse, 8 staglinor, 8 sidostänger, 1 mittstång och 16 markpinnar.

 * Tältets utseende: Alla produktegenskaper och mått, däribland tältets vikt och stängernas längd, kan variera något jämfört med vad som anges. Sådana skillnader kan uppstå på grund av ändringar i konstruktions- och produktionsprocesser och/eller naturliga variationer i materialen. Vävfärgning har naturliga variationer, så den verkliga tältfärgen kan se lite annorlunda ut än vad som visas här på vår hemsida.

För ett par år sedan bytte Hilleberg nyans till en mörkare på alla yttertältsfärger. Detta pga. att vävarna blir mer UV-beständiga ju mörkare tälten är, och det som sliter mest och bryter ner vävarna är just solen.

Egenskaper för Altai XP Basic :
Avsett för antal personer: 6 pers
Totalvikt: 5100 g
Vattenpelare på ytterduk: 5500 mm
Yttermått (Längd x Bredd x Höjd): 340 x 340 x 200 cm
Antal ingångar: 1
Antal tältstänger: 9 st
Antal tältspik: 16
Yttertältsväv: Nylon
Tjocklek yttertältsväv: 70 D
Tälten från Hilleberg såg sina första soluppgångar under 1973. Det var då Bo och Renate Hilleberg lanserade det nya tältet KEB, som man reste med inner- och yttertält samtidigt. Detta var helt nytt på 70-talet och sedan dess har Hilleberg varit ledande i utveckling och produktion av högkvalitativa lättviktstält.

Mer från Hilleberg

Visa alla Tältkåta

 • Leveransalternativ

  • Standardleverans - 0 kr 49 kr

   Lagerförda varor skickas från vårt lager inom 3-5 vardagar. Handla för mer än 495 kr kronor för att få gratis frakt!

  • Hemleverans - 0 kr 129 kr

   Få denna produkt levererad fram till dörren. Hemleverans tar normalt sett en dag längre för leverans (efter att det lämnat vårt lager) jämfört med Standardleverans.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!