Helags 2 - ID: A077934

HillebergHelags 2

Mer info

Fri Frakt med standardleverans

Varorna finns i lager och skickas inom 1-3 vardagar. Fler leveransalternativ

Fria returer

Vi bjuder på returfrakten!

Mer om Helags 2 från Hilleberg

Helags 2 är ett rymligt, lätt och funktionellt tunneltält från Hilleberg som passar perfekt för dig som vill ha komfort och låg vikt på sina äventyr under årets snöfria perioder. Konstruktionen med två absider ger innertältet vertikala gavlar, nära nog vertikala sidoväggar, och fullständig sitthöjd i hela tältet. Svängd tillskärning nedtill på yttertältets väggar ger konstant ventilation utan att ge avkall på regnskyddet, och innertältsdörrar helt i myggnät förstärker den goda genomluftningen. För ytterligare förbättrad ventilation (och fin utsikt), kan båda absidernas dörrar rullas undan helt. Med Red Label Kaitum som förebild, är Helags ett utmärkt allroundtält. Det briljerar på turer där man förflyttar sig mycket och reser och tar ned tältet ofta, och det är lika väl lämpat på många olika slags äventyr. Vandrare, paddlare och turcyklister kommer alla att älska dess låga vikt och rymlighet, och då Helags 3 väger endast 200 gram mer än Helags 2, är det ett enkelt val att gå upp i storlek för de som önskar mer komfort.
 • Kerlon 1000 som yttertältsväv och 9 mm stänger ger ett suveränt lätt men ändå tåligt tält.
 • 3-säsongersdesign: ventilationen är inbyggt i konstruktionen och innertältets nätsektioner har inga vävluckor för att täcka över dem med.
 • Tunnelkonstruktionen ger maximalt utrymme i förhållande till vikt och är det ideala valet för mobila resor.
 • Har gott om utrymme för två personer och deras utrustning.
 • Sammankopplade, men isärtagbara inner- och yttertält för samtidig upp­sättning.
 • Tunneldesignen kräver endast fyra markpinnar för upp­sättning. Den enkla konstruktionen av heldragna envägskanaler med stånghållare gör tältet stabilt och lätt att sätta upp.
 • Dubbla ingångar och absider gör att en ingång alltid kan vara placerad i lä för vinden och erbjuder flexibla alternativ för ingång/utgång och förvaring.
 • Som tillval finns skyddsgolv som täcker innertältets area (inte absiden). Det fästs vid yttertältet och kan sitta kvar under upp- och nedmontering.
 • Innertältet kan ersättas med mesh innertält. (säljes separat, se Tillbehör).
 • Inner- och yttertältet kan användas separat. För upp­sättning av innertältet separat krävs stånghållare (säljes separat; se Tillbehör).
Egenskaper för Helags 2:
Avsett för antal personer: 2 pers
Totalvikt: 2400 g
Vattenpelare på ytterduk: 5000 mm
Vattenpelare på golv: 12 000 mm
Yttermått (Längd x Bredd x Höjd): 414 x 140 x 100 cm
Innertältsmått, max (längd x bredd x höjd): 220 x 120 x 86 cm
Packmått ca (längd x bredd x höjd): 51 x 17 cm
Mått absid, max (längd x bredd x höjd): 97 x 120 x 86 cm
Mått absid 2 (längd x bredd x höjd): 97 x 120 x 86 cm
Antal ingångar: 2
Antal absider: 2
Antal tältspik: 16
Yttertältsväv: Nylon
Tjocklek yttertältsväv: 20 D
Beläggning yttertältsväv: Silikon
Golvväv: Nylon
Tjocklek golvväv: 50 D
Beläggning golvväv: Polyuretan
Innertältsväv: Nylon
Tjocklek innertältsväv: 10 D
Tälten från Hilleberg såg sina första soluppgångar under 1973. Det var då Bo och Renate Hilleberg lanserade det nya tältet KEB, som man reste med inner- och yttertält samtidigt. Detta var helt nytt på 70-talet och sedan dess har Hilleberg varit ledande i utveckling och produktion av högkvalitativa lättviktstält.

Mer från Hilleberg

Visa alla Tunneltält

 • Leveransalternativ

  • Standardleverans - 0 kr 49 kr

   Lagerförda varor skickas från vårt lager inom 1-3 vardagar. Handla för mer än 495 kr kronor för att få gratis frakt!

  • Hemleverans - 0 kr 129 kr

   Få denna produkt levererad fram till dörren. Hemleverans tar normalt sett en dag längre för leverans (efter att det lämnat vårt lager) jämfört med Standardleverans.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!