The best of Scandinavian Outdoor

Fri frakt från 499 kr

Fria returer

30 dagars öppet köp

Klimatkompenserade frakter

Nammatj 2 GT Grønt Hilleberg
Nammatj 2 GT Grønt Hilleberg
Nammatj 2 GT Grønt
Nammatj 2 GT Rødt
Grønt
Nammatj 2 GT Grønt
Hilleberg
101692
101692
Hilleberg

Nammatj 2 GT Grønt

price13 495 kr
  • Fri frakt över 499 kr Fri frakt över 499 kr
  • Fria returer Fria returer
  • 30 dagars öppet köp 30 dagars öppet köp
Produktinformation
Hilleberg Nammatj 2 GT är det bästa tältet för friluftsliv i alla typer av väderlek där låg vikt är lika betydelsefullt som styrka, tillförlitlighet och rymd. Hilleberg Nammatj 2 GT, och Nammatj GT med förlängd absid, är Hilleberg mest mångsidiga tält. Tack vare ytterväv i Kerlon 1800 och 10 mm tältstänger är de lika vindstabila som Keron. Till skillnad från Keron har Nammatjmodellerna endast en ingång och absid och är därför betydligt lättare. De passar mycket bra för turer både ovanför och nedanför trädgränsen. Hårt vinterväder är inga problem för Nammatj som tack vare sin låga vikt också fungerar bra på turer i mer varierande väderförhållanden. Båda modellerna har lika stor golvyta som sin föregångare Keron. Däremot har de mindre yttermått och går därför att resa även där utrymmet är begränsat, exempelvis på smala snökammar och klipphyllor.

Nammatj och Nammatj GT är designade för att enkelt kunna slås upp och tas ned varje dag, men de passar också bra för längre tids användning som stationärt baslägertält.

 

Tack vare sin låga vikt och små yttermått har Nammatj blivit mycket populär bland professionella äventyrare. Tälten används och uppskattas bland annat av polar-expeditioner som vill reducera vikten, alpinister och klättrare som ofta befinner sig på hög höjd, professionella guider och militära specialstyrkor. Modellernas låga vikt i förhållande till dess kraftfulla design är också uppskattat bland mer “vardagliga” äventyrare som cyklar, skidar, vandrar eller paddlar och är i behov av ett starkt och samtidigt väldigt lätt tält.

  

Nammatj och Nammatj GT klarar i stort sett alla väder och fungerar klanderfritt både ovanför och nedanför trädgränsen. Det lämpar sig lika väl på en grönlandsexpedition som på en trivsam helgutflykt nära ditt hem. Tältet är väldigt robust och samtidigt

enkelt att slå upp och ta ned för att snabbt kunna ta sig vidare. Dess styrka i kombination med vikten gör det till ett suveränt och mycket lätt tält.

 

Hillebergs tunneltältsdesign gör tältresningen enkel bland annat tack vare stångkanaler med endast en öppning och sammansatt inner- och yttertält.

 

Ytterväven i Kerlon 1800 samt 10 mm tältstänger gör tältet exceptionellt stabilt.

 

Bara fyra markpinnar behövs för att slå upp tältet. Ytterligare 14 respektive 18 markpinnar och lika många fästpunkter ger dig ett stort antal möjligheter att ytterligare stabilisera tältet. Mycket starka tältlinor av Spectratråd är fästa på två punkter på alla stångkanaler på båda sidor av tältet, och linorna har dubbla linsträckare för att garantera optimal spänning. Därtill har varje ventil en tältlina med linsträckare.

 

Både Nammatj och Nammatj GT har en vertikal tältöppning i innertältet. Sidoväggarna är tack vare tunneldesignen nästan helt lodräta vilket gör insidan mycket rymlig med full sitthöjd i nästan hela tältet.

 

En enda lättillgänglig absid ger stort förvaringsutrymme samtidigt som det håller tältets totala vikt nere.

 

GT-versionens förlängda absid har en knottsäker myggnätsdörr (som kan tas bort helt och hållet) och kan öppnas både från sidan, uppifrån och nerifrån.

 

Nammatj och Nammatj GT:s ventilationssystem fungerar bra oavsett väderlek. Innertältet är tillverkat i ett material som både andas och står emot väta. I båda kortändarna finns stora ventiler placerade högt upp för att underlätta luftgenom- strömningen också då tältet är nedgrävt i djupsnö. Ventilerna har inställningsbara, snösäkra luckor som går att justera inifrån absiden. Dessutom har ingångarna i innertältet heltäckande myggnät som går att stänga igen med lika stora luckor av innertältsväv.     

Artikelnummer:
A052878 2788
|
P101692
|
101692
Egenskaper
Leverantörens artikelnamn: NAMMATJ 2 GT GRÖN
Leverantörens färgnamn: Grønt
Innertältsväv: Nylon/Polyamid
Innertältsmått, max (längd x bredd x höjd): 220 x 130 x 95
Antal ingångar: 1
Avsett för antal personer: 2
Tjocklek innertältsväv: 40
Tjocklek golvväv: 100
Antal tältstänger: 3
Tjocklek yttertältsväv: 40
Beläggning golvväv: Polyuretan
Golvväv: Nylon
Antal tältspik: 22
Antal absider: 1
Vattenpelare på ytterduk: 5500
Vattenpelare på golv: 20000
Mått absid, max (längd x bredd x höjd): 185 x 130 x 95
Beläggning yttertältsväv: Silikon
Yttertältsväv: Nylon
Storlek: OneSize
Totalvikt: 3700 g
Yttermått (Längd x Bredd x Höjd): 405 x 130 x 95 cm
Hilleberg
Recensioner
(9)

Andra tittade även på

Komplettera med

Bli Outnorth Member

Som medlem får du poäng på allt du handlar, personliga erbjudanden, förtur till utvalda kampanjer och mycket mer.