HillebergRajd

Mer info

Fri Frakt med standardleverans

Varorna finns i lager och skickas inom 3 vardagar. Fler leveransalternativ

Fria returer

Vi bjuder på returfrakten!

Mer om Rajd från Hilleberg

Hilleberg Rajd är ett shelter som kombinerar tarp och tält till ett enkelt, mångsidigt och ultralätt skydd.

Hilleberg Rajd är mer än en Tarp men inte riktigt ett tält, nya Rajd är det perfekta skyddet för den som föredrar tarpens fjäderlätta vikt men inte vill avstå bekvämligheter som väggar och golv. Rajdens generösa golvyta på 2.4 kvadratmeter är gott om plats för två, för en person är det rena lyxsviten särskilt för den som är van vid det lätt klaustrofobiska känslan hos många andra enmansshelter. Dessutom väger Rajd faktiskt mindre än många Tarpar och bivacksäckar på marknaden.

Rajd är tillverkat i Kerlon 1200, samma starka och lätta material som vi använder till våra ultralätta Tarpar och tält. Designen är sprungen ur det första Hillebergtältet, ryggåstältet Keb. Designen ger en imponerande takhöjd och dubbla tältdörrar ger varje användare en egen ingång, samt möjlighet att alltid placera den ena tältöppningen i lä. Rajd är ett utmärkt val då ultralåg vikt är högt prioriterat. Var dock uppmärksam på att Rajd inte är ett tält och alltså inte kan erbjuda samma bekvämlighet och styrka som ett tält, särskilt inte under dåliga väderförhålanden.

Rajd fungerar bra också som reservboende på stugturen eller äventyrliga resor. Tack vare konstruktionen med riktigt, isytt, golv uppfyller Rajd kraven som många tävlingsarrangörer ställer och fungerar därför utmärkt på ultramarathon- och multisport tävlingar.

För att slå upp Rajd spänner du bara ut golvet med markpinnar och sätter i dina vandringsstavar, (eller grenar eller tältstänger) i stånghållarna på vardera sidan och stagar upp med linorna från takåsen och de fyra hörnen. Du kan avlasta taket genom att fästa staglinorna i träd istället. Staglinorna är tillverkade av Hillebergs egna 2mm spectratråd som vi använder till våra ultralätta tält och är utrustade med linsträckare för att underlätta säker hantering också i dåligt väder.

Rajd är vattentätt och väldigt starkt men det är ett shelter, inte ett tält, bara ett enda lager duk skiljer dig från utsidan. Eftersom golvet är tillverkat i samma ultralätta material som väggarna bör du vara noggrann och försiktig när du väljer tältplats, undvik stenigt och skarpt underlag. En av våra favoritlösningar är att stoppa ett liggunderlag (helst ej

uppblåsbart) under tältgolvet. Rajds enkelvävsdesign gör att det bildas kondens på insidan i större utsträckning än på ett vanligt dubbelvävstält. För att i största mån undvika kondens och för att öka luftcirkulationen har vi satt myggnät i den övre tredjedelen av tältdörren, dessutom har vi delat skyddspanelen ovanför båda dörrarna med en dragkedja så att antingen halva skyddspanelen eller hela kan rullas upp för ökad luftcirkulation.

Rajd är oerhört lätt, anmärkningsvärt rymligt och mångsidigt och

därför ett oöverträffat, mer skyddande, alternativ till en Tarp, på superlätta turer under vår, sommar och höst.

● Rajd väger ungefär lika mycket som en tarp, men skyddar mer tack vare väggar och helt isytt golv.

● Kerlon 1200, med en rivstyrka på 12 kilo, är kraftigare än många expeditions-klassade vävar på marknaden och klarar även mer krävande förhållanden.

● Rajd kan sättas upp med hjälp av vandringsstavar, grenar, vanliga tältstänger (säljs som tillbehör) eller staglinor, vilket ger mycket hög flexibilitet.

● Dubbla ingångar gör att en av tältöppningarna alltid kan placeras i lä.

● Rajd har god ventilation tack vare knottsäkert myggnät i de bäggetältöppningarnas överkant.

 

 

 

Egenskaper för Rajd:
Vikt: 1.1 kg
Vattenpelare på ytterduk: 3000 mm
Yttermått (Längd x Bredd x Höjd): 255 x 120 x 115 cm
Yttertältsväv: Nylon
Tjocklek yttertältsväv: 30 D
Beläggning yttertältsväv: Silikon
Tälten från Hilleberg såg sina första soluppgångar under 1973. Det var då Bo och Renate Hilleberg lanserade det nya tältet KEB, som man reste med inner- och yttertält samtidigt. Detta var helt nytt på 70-talet och sedan dess har Hilleberg varit ledande i utveckling och produktion av högkvalitativa lättviktstält.

Mer från Hilleberg

Visa alla Tarpar & Vindskydd

 • Leveransalternativ

  • Standardleverans - 0 kr 49 kr

   Lagerförda varor skickas från vårt lager inom 3 vardagar. Handla för mer än 495 kr kronor för att få gratis frakt!

  • Hemleverans - 0 kr 129 kr

   Få denna produkt levererad fram till dörren. Hemleverans tar normalt sett en dag längre för leverans (efter att det lämnat vårt lager) jämfört med Standardleverans.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!