Jack Wolfskin

-
Jack Wolfskin utvecklar produkter för oss som gillar att vara utomhus, som har roligt när vi ser till att få vår dos av träning och upptäcker nya saker och platser. Jack Wolfskin grundades 1981 och har sedan dess försett oss med egenutvecklade förstklassiga produkter för uteliv, resor och idrottande. Tack vare sin fokus på produktutveckling och innovation ser vi idag Jack Wolfskins produkter över nästan hela världen.

Jack Wolfskin

(829 produkter)

We Live to Discover

Jack Wolfskins fokus ligger på att möjliggöra för individer att utforska och främja friluftslivet och skapa en djupare koppling till naturen. Smidd kring en lägereld med insikten att upptäckandet är en livslång resa, strävar de ständigt efter sätt att vara ute i naturen och fördjupa sina utomhuserfarenheter samt uppmuntra människor att omfamna lusten att vandra.

Jack Wolfskin har sen det etablerades år 1981, stadigt vuxit till ett respekterat varumärke för utomhusaktiviteter, känt för sin pålitliga och funktionella friluftsutrustning. Förankrat i en djup uppskattning för naturen har företaget främjat en kultur av utforskning och en åtagande att skapa praktiska och hållbara kläder, skor och utrustning.

Med en filosofi baserad på kontinuerlig förbättring och hållbarhet är Jack Wolfskins produkter noggrant utformade för att prioritera funktionalitet och hållbarhet, vilket säkerställer att de klarar kraven från friluftsliv och äventyr. Företagets fokus kretsar kring kontinuerlig förbättring och en hängivenhet till hållbarhet, vilket säkerställer att varje produkt återspeglar värden som funktionalitet, hållbarhet, tillförlitlighet och överlägsen prestanda, allt uppnått genom exakta tillverkningstekniker. Huvudkontoret i Idstein, Tyskland, i den natursköna Taunus-regionen, utgör en idealisk testplats för deras innovativa utrustning.

Ett av deras innovativa bidrag till friluftsbranschen är Texapore-familjen, en egenutvecklad vattentät och andningsbar membranteknologi som har omdefinierat standarder inom friluftsutrustning. Inom denna familj står Texapore Ecosphere som ett praktexempel för företagets åtagande för hållbara metoder, genom att erbjuda ett 100 % återvunnet, vattentätt och andningsbart membran som återspeglar deras dedikation till miljövänliga lösningar.

Vad är Jack Wolfskins tillvägagångssätt för att bygga produkter och hur kontrollerar de produktionen?

Jack Wolfskin deltar aktivt i Fair Wear Foundation (FWF) sedan juli 2010 och garanterar att deras leverantörer följer strikta sociala normer. Dessutom är företaget djupt engagerat i FN:s mål för hållbar utveckling och strävar efter att skapa en värld där alla individer kan njuta av uppfyllande och självbestämda liv under humana förhållanden.

Jack Wolfskins hållbarhetsåtagande

Företaget lägger stor vikt vid hållbarhet och strävar ständigt efter att minimera sin ekologiska påverkan. Deras initiativ inkluderar användning av återvunna material i en ökande mängd av deras produkter samt gradvis eliminering av per- och polyfluorerade kemikalier (PFC) från deras produktlinjer. Detta mål har uppnåtts för kläder och utrustning och är planerat att uppnås för skor före 2025.

Vidare är Jack Wolfskin dedikerat till etisk och ansvarsfullt anskaffade material och säkerställer att allt deras dun följer Responsible Down Standard (RDS). Fram till 2025 strävar företaget efter att hämta all sin ull från leverantörer som är certifierade enligt Responsible Wool Standard (RWS). I enlighet med bluesign®-systemet övervakar företaget noggrant sin leverantörskedja för att upprätthålla ansvarig hantering av kemikalier och miljön. Detta inkluderar stränga förbud mot farliga ämnen i alla produktionsstadier och understryker deras åtagande för att utveckla innovativa och miljövänliga material för framtiden.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!