Våtdräkter

(11 produkter)

Våtdräkter till barn och vuxna i alla åldrar

En bra våtdräkt kan göra stor skillnad när du vill fridyka, träna upp dig till et triathlon eller upprätthålla ett aktivt kajakliv hela året om. Gå på upptäkningsfärd bland vårt stora urval av Open Water- och Swimrun-dräkter till barn och vuxna i alla åldrar. Beställ hos Outnorth.se idag!

Här gör våtdräkter en stor skillnad

Du kommer helt säkert få glädje av en våtdräkt ifall du:
  • Vill ha effektiv och enkel värmeisolering av din kropp i havet
  • Vill skydda dig själv mot vassa föremål och skrubbsår
  • Ofta blir för varm eller kald i din nuvarande våtdräkt
  • Vill förlänga säsongen för vattensport, utan att drabbas av kyla

Välj en våtdräkt som passar dig och dina behov

Ditt val av våtdräkt beror i hög grad på hur och när på året du har tänkt använda den. Det är närmligen stor skillnad på våtdräkternas rörlighet och värmeisolering. En helt avgörande skillnad på våra stora urval av våtdräkter är längd och tjocklek. Håller du på med vattensporter under sommarhalvåret, när havet är varmt, så kan du vanligtvis nöja dig med en kort version utan armar och ben. Önskar du förlänga säsongen och din simträning, så kan du med fördel investera i en full size-våtdrakt och tillhörande simtillbehör (skor, handskar och huva). Våtdräkt med långa armar och ben finns i många olika tjocklekar och kommer utan tvekan kunna hålla dig varm – även i iskallt vatten mitt på vintern!

Vilken tjocklek ska jag välja?

Det är våtdräktens tjocklek och längd som avgör hur länge du kan stanna kvar i vattnet utan att bli kall. När du ska välja en våtdräkt som passar dina behov är det klokt att tänka att:
  • En våtdräkt som är 3mm är den vanligaste för användning till vattensport. De populära heltäckande dräkterna samt de kortare versioneran har bra rörlighet och passar helt utmärkt i vatten på cirka 15 grader.
  • En våtdräkt som är 5mm passar utmärkt till våren och hösten, när temperaturen faller till runt 9 grader. Då bör du också räkna med att du måste ha på dig skor, handskar och huva.
  • En våtdräkt på 7mm passar perfekt till de som dyker på vintern. Våtdräkten ger mycket värme och bra flytförmåga, men blir tyvärr lite svårare att röra sig i.
När du hittat den perfekta våtdräkten är det enkelt att beställa den hos Outnorth.se. Vi har simkläder till varje smak!

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!