Vandringsbyxor

(610 produkter)

Vi har ett brett utbud av vandringsbyxor för olika sorters äventyr och utomhusaktiviteter. Hos oss hittar du bra vandringsbyxor för dam och herr från en mängd olika märken, bland annat Fjällräven, Lundhags, Haglöfs och Norröna. Om hela familjen ska med på äventyr har vi även vandringsbyxor för barn och junior.

Med rätt kläder orkar du vandra längre

Rätt vandringsbyxor kan vara skillnaden mellan ett bra eller dåligt äventyr. Om du ger dig ut på tuffa äventyr med bra kläder ser du till att det blir jobbigt av rätt anledningar. De flesta vill ha rätt kläder till äventyret och vill undvika att känna sig obekväm för att kläderna är för varma, kalla eller blöta. Genom att införskaffa rätt anpassade kläder är det du själv som sätter standarden för hur ansträngande vandringen ska vara.

Om du är ute på långa eller tuffare vandringsturer är slitstarka och förstärkta vandringsbyxor att föredra. Är smidighet viktigare bör du istället fundera på att välja byxor med stretch.

Vandringsbyxor med olika funktioner

Vid tvära väderomställningar har vi ett flertal varianter med avtagbara ben i sortimentet som enkelt kan göras om till shorts när vädret blir för varmt. Denna funktion är också en fördel åt andra hållet när du snabbt vill kunna omvandla shortsen till långbyxor för att skydda benen mot exempelvis mygg eller andra insekter.

Fundera på vad du behöver när du ska ut på fjället eller i skogen. Har du behov av att vara smidig kanske du behöver byxor i stretch material, medan byxor med praktiska fickor för karta eller yxa kan vara att föredra för andra typer av utflykter.

Vandringsbyxors passform

Det är viktigt att bära kläder som är både bekväma och passar din kropp tillräckligt bra för att utföra dina aktiviteter. Det viktigaste tipset är att skippa jeansen. Denim är bomull. Att gå på vandring klädd i jeans är ett dåligt val oavsett typen av vandring, särskilt i regnigt eller kallt väder. Det beror på att bomull behåller fukten i stället för att transporterande bort den som ull och polyester gör. När bomull blir vått tar det lång tid att torka så fukten på huden transporterar bort kroppsvärme genom konvektion. Prova dina vandringsbyxor rejält innan du testar dem i naturen. Rör dig aktivt, sätt dig på huk, och försök härma de rörelserna du kommer göra på en vandring så du vet att du har en rörlighet.

Vind- och vattentäta vandringsbyxor

Vandrar man i vårt nordiska klimat får man räkna med att det både kommer blåsa och bli blött ibland. Om dina byxor inte är utformade för att stöta bort vatten eller torka snabbt kommer du att få ett tråkigt slutet på dagen. Det kan vara värt att satsa på vattenavvisande eller vattentäta vandringsbyxor som klarar av en regnskur. Andra funktioner som kan vara bra att ha är vandringsbyxor som är förstärkta på knäna och baken för hög hållbarhet.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!