Kompressionstights

(33 produkter)

Vill du öka cirkulationen och få starkare ben efter träning är tights med inbyggd kompression ett självklart val. Ett par bra kompressionstights ska alltid ha en bra passform, vara komfortabla att bära samt ha en god ventileringsförmåga för att kunna transportera fukt på ett effektivt sätt. Dessutom ska de ha en kompressionseffekt som gör att de stimulerar dina ben under träningspasset samt hjälper musklerna att återhämta sig snabbare efter utfört träningspass.

Så fungerar kompressionstights

Ett par kompressionstights ger ett ökat tryck mot vissa delar av benen vilket leder till att de små klaffarna som finns i blodkärlen öppnas upp, ökar blodflödet och ger mer syre till arbetande muskler. Dessutom gör det ökade blodflödet att slaggprodukter som bildas i musklerna vid hårda prestationer snabbare transporteras bort, vilket gör att kroppen kan göra sig av med mjölksyra snabbare.

Viktigt att tänka på när du sätter på dig kompressionstightsen är att du inte rullar ihop dem utan istället jobbar dig ner i dem så att de inte korvar sig längs vägen. Dessutom har flera av tightsen vissa ytor som är anpassade för specifika delar av kroppen och därför är det viktigt att de sitter på rätt plats över rumpa, lår och underben innan du sätter igång med ditt träningspass.

Därför ska du använda kompressionstights

Kompressionskläder av olika slag har sedan länge används av medicinska skäl av personer som har lågt blodtryck eller ett stillasittande arbete. På senare tid har även användandet av kompressionstights och kompressionstrumpor ökat inom sportsliga sammanhang. Detta beror på att kompressionskläderna har visat sig ge snabbare återhämtning, en stabilare hållning och en bättre blodcirkulation samtidigt som de även dämpar vibrationerna i musklerna och snabbare kyler ner kroppen.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Klicka på -symbolen för att börja jämföra produkter

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt. tillgängliga storlekar, vikt, batteritid och mycket mer.
- Helt enkelt lite lättare för dig att hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!