GORE-TEX

(65 produkter)

1969 så förändrades förutsättningarna rejält för friluftsmänniskor. Det var då Gore Tex dök upp på marknaden. Gore-Tex är ett vattenavvisande och luftgenomsläppligt material. Gore-Tex-membranet har porer mellan fibrerna som är 20 000 gånger mindre än en vattendroppe, vilket hindrar vatten från att tränga igenom. Däremot är porerna tillräckligt stora för att släppa igenom molekylerna i vattenånga. På så vis blir membranet helt vattentätt, men släpper igenom fukt och luft. Detta gör Gore Tex väldigt bra att ha i kläder och skor. Du håller fukt utifrån borta samtidigt som svett och fukt på kroppen ventileras bort så du håller dig torr.

Gore-Tex Paclite

Gore Tex har flera olika typer av lösningar, en av de mest populära är Paclite. Plagg med Paclite teknik är extremt lättviktiga och lätta att packa. De är därför en idealisk lösning för vandring, cykling och andra idrottsaktiviteter där vikt och utrymme är avgörande. Kläderna håller dig torr och sval under krävande aktiviteter och varm under nedvarvningen, även i blåsiga och kalla väderförhållanden. Kombinerat med ett värmande underställ så är du redo för det mesta som naturen kan utsätta dig för.

Gore-Tex Skor och Kläder

Gore Tex är ett vanligt membran i både skor och kläder. Förmågan att hålla vatten borta men ändå släppa igenom fukt gör det perfekt för friluftskläder. En vind och vattentät jacka över ett värmande underställ är standardutrustning för friluftsmänniskan. Outnorth har ett stort utbud av Gore Tex kläder, skor och kängor från bl.a. Haglöfs, Norröna och The North Face.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.

Klicka på -symbolen bredvid de produkter du vill jämföra. Klicka sedan på den stora -symbolen längst ner och tryck på jämför.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt, vikt, batteritid, packvolym och mycket mer.
-Helt enkelt lite lättare för dig att jämföra och hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!