Dunjackor

(415 produkter)

Det är få plagg som slår en högkvalitativ dunjacka under vinterns mest kalla och blåsiga månader. Tack vare sina värmande egenskaper och sin komfortabla passform blir dunjackan ett måste varje vinter. Hos oss på Outnorth har vi samlat dunjackor för hela familjen som fungerar lika bra att vandra eller åka skidor uppe i fjällen med som att ta sig till och från skolan och jobbet i varje dag.

Dun och fjädrar

I en dunjacka finns det alltid en blandning mellan dun och fjädrar i jackans stoppning. Normalt sett brukar en dunjacka bestå av cirka 80-90 procent dun, medan den resterande delen består av fjädrar. Desto högre andel av stoppningen i jackan som består av dun, desto varmare är generellt sett dunjackan. Dock är det viktigt att det finns några procent som består av fjädrar då dessa hjälper till att hålla dunet samlat samt underlättar borttransporteringen av fukt.

Värt att veta om dun är även att det kan isolera upp till 4 gånger så mer effektivt än en jacka som enbart består av syntetfiber. Dessutom brukar livslängden på jackan och dess värmande egenskaper vara upp till 10 gånger längre.

Fillpower och dunprodukter

Ibland när man pratar om dunjackor och dess egenskaper brukar man nämna något som kallas för ”fillpower”. Fillpower är ett mått som används för att avgöra luftigheten eller fluffigheten på en dunprodukt. Desto högre fillpower en dunjacka har desto bättre förmåga har plagget att stå emot kyla och vind. Måttet talar även om för oss hur pass lätt eller svårt det är att pressa ihop dunjackan vilket kan vara avgörande vid ett köp av en dunjacka som ska användas vid t.ex. en fjällvandring. Då har man oftast ett begränsat utrymme i sin ryggsäck och då behöver man en jacka som man enkelt kan trycka ihop och förvara.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!