Höstjackor

(102 produkter)

När luften börjar bli kall och din utomhusverksamhet har minskat behöver du en höstjacka. En isolerad jacka konstruerad för att hålla din kroppsvärme nära huden som en buffert mellan dig och den omgivande kalla luften. När du ska välja en finns det några viktiga faktorer att tänka på:


Den här artikeln kommer att hjälpa dig hitta en höstjacka för just dina behov.

Höstjackors isolering

Dun: Naturens bästa isolator, mest värme till låg vikt och volym. Se bara till att det inte blir blött.

Syntetiska material: Vattenavvisande och snabbtorkande fibrer konstruerade för att hålla låg vikt och hög värme. Syntetmaterial har blivit bättre och bättre för varje ny generation av produkter.

Fleece: Bäst för kyliga förhållanden. Fleece används oftast som ett mellanlager (det värmande skiktet) under en vind- och vattentät jacka.

Vattentäta Höstjackor

Med våra nordiska höststormar behöver du antagligen en höstjacka som är vattentät eller i alla fall vattenavvisande, särskilt om du har en dunjacka som är känslig för fukt. Olika tillverkar använder olika material för att hålla fukten bort men bland de mest kända är Gore Tex och Fjällrävens G-1000. Olika material har olika egenskaper men det finns något för alla.

Här på Outnorth hittar du ett stort utbud av höstjackor för alla behov från tillverkare som Didriksons, Bergans och Fjällräven.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!