Skaljackor

(22 produkter)

En skaljackas funktion är att skydda dig från vind, väta och yttre slitage. Skaljackan ska även interagera med de övriga klädlagren genom att släppa ut fukt. Nästan alla skaljackor är idag tillverkade av ett funktionsmaterial: oftast ett membran som t ex Gore-Tex eller någon form av laminering.

En skaljacka med membran kan vara så kallad tvålagers, trelagers- eller två och en halvlagers membranjacka. I en tvålagersjacka finns ett löst hängande innertyg som skyddar membranet mot slitage inifrån. I en trelagers jacka sitter innertyget ihop med membranet och yttertyget. Två och en halvlagersjacka har ett nätliknande skydd som sitter fast på insidan av membranet.

En skaljacka för alla årstider

En skaljacka fungerar bra att använda året runt tack vare sina unika egenskaper som skyddar mot såväl vind som regn. Om man är en person som vistas mycket utomhus är det perfekt att införskaffa en bra allroundjacka i form av en skaljacka som du kan nyttja året runt. Det enda du behöver tänka på är att du får variera vilka typ av plagg du väljer att bära under jackan för att hålla värmen. Under sommarhalvåret kan du använda skaljackan som den är men när det börjar bli höst och lite kallare ute får du bära en tjockare tröja under.

Beställ din skaljacka online

I vårt utbud hittar du skaljackor för kvinnor, män och barn i en mängd olika färger och storlekar från populära tillverkare som exempelvis The North Face, Jack Wolfskin, Haglöfs och Peak Performance. Ägnar man sig åt en speciell sport finns det givetvis skaljackor som är framtagna för att passa allt från klättrare, skidåkare och cyklister till vandrare, löpare och snowboardåkare extra bra.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!