Vandringsjackor

(23 produkter)

Om du gillar heldagar i skogen eller långa turer ute på fjället hittar du den rätta vandringsjackan för dig hos oss på Outnorth. Här finns vandringsjackor för dam, herr och barn samt från en mängd olika tillverkare av hög kvalité som även klarar långa dagar i hårt väderlag. Det som går under kategorin vandringsjackor är ett samlingsbegrepp för jackor som lämpar sig för att vandra i, men är i många fall lika bra till andra sorters aktiviteter också.

Bra saker att tänka på vid val av jacka till vandringen

Exakt vad som är den optimala vandringsjackan är förstås väldigt individuellt, men några saker är bra att tänka på när du väljer en ny jacka. En smidig och följsam jacka är att föredra framför något som är klumpigt eftersom du är i behov av vara rörlig. Att enkelt komma åt saker i smarta fickor är också värt mycket, så slipper du ta av dig ryggsäcken varje gång du behöver något.

Jackor med bra andningsförmåga passar bra till vandring

På vandringar där du går långt är en jacka med bra andningsförmåga nästan lika viktigt som bra vandringskängor. En softshelljacka är ett bra exempel på en jacka med en sådan egenskap. Se även vår materialguide för fler material med god ventilation.

Många jackor som andas bra har god vattenavvisande förmåga, men om det skulle komma ett ordentligt skyfall kan det vara bättre att plocka fram en enklare regnjacka ur ryggsäcken. Detta snarare än att använda material som andas för dåligt under hela vandringen. En helt vattentät jacka har sällan lika god ventilation och risken för nedkylning blir stor om du svettas mycket under vandringen och din jacka inte andas tillräckligt väl.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!