Vinterjackor

(489 produkter)

Vinterjacka

Här hittar du vårt breda utbud av vinterjackor från några av de mest populära märkena på marknaden. Vi har modeller som passar alla, oavsett om du föredrar en tjock dunjacka som håller dig varm i alla väder eller långa kappor och rockar som är helt vattentäta. Vi har vinterjackor för herr, dam och barn i flera olika prisklasser så att du kan hitta en vinterjacka som passar just dig.

Vinterjacka för dam, herr och barn

Letar du efter en vinterjacka till dig själv, din partner eller dina barn? Här hos Outnorth kan du köpa vinterjacka till hela familjen på en och samma plats. Vi har samlat alla våra vinterjackor på denna sida men du kan väldigt enkelt välja att endast visa de jackor som är intressanta för dig.

Använd filterfunktionen för att välja mellan damjackor, herrjackor eller barnjackor. Du kan sedan filtrera efter märke, färg, material, prisklass och många andra egenskaper. Filterfunktionen gör det enkelt att hitta en jacka som passar just dina behov.

Våra vinterjackor kommer från marknadsledande varumärken som till exempel Fjällräven, J. Lindeberg, Peak Performance och The North Face. Har du svårt att välja rätt vinterjacka har vi samlat ett par saker du bör tänka på här.

Att tänka när du ska köpa vinterjacka

I vårt sortiment av vinterjackor kan du hitta mängder av olika modeller, från olika märken och i varierande material. Men vilken jacka ska du välja? Och vad är viktigt att tänka på när man väljer vinterjacka? Vinterjackans material, modell och längd är egenskaper som påverkar vilken typ av användning jackan passar bäst för.

Material

Både det yttre materialet och fyllningen påverkar hur varm jackan är och om den är vattentät. En vinterjacka måste klara av att användas när det snöar eller regnar utan att bli så blöt att den kyler ner dig istället för att hålla dig varm. För att hitta en helt vattentät jacka bör du titta på modeller med tejpade sömmar och övertäckt dragkedja.

Vinterjackor kan ha ett yttre material i bland annat syntet, polyester, bomull och nylon. Syntetiska material är ofta bra på att vara vattenavvisande eller helt vattentäta. Använd filterfunktionen för att endast visa vattentäta jackor om du ofta är ute i regn på vintern.

Är det viktigare att jackan är riktigt varm ska du välja en fodrad jacka. Men vilken sorts fyllning ska man välja? Dun är den fyllning som är varmast i förhållande till vikt och skyddar dig även mot kalla vindar. Dun är dock känsligt mot fukt och blir sämre på att hålla kylan ute varje gång du tvättar jackan.

Förutom dun kan du hitta jackor med syntet- eller bomullsfyllning. Många moderna syntetiska fyllningsmaterial håller dig lika varm som dun, men väger lite mer. Om du inte har något emot en tyngre jacka kan du välja syntetfyllning.

Modell

Vinterjackor finns i många olika modeller. Den mest populära modellen är parkas, som är en lång, fodrad jacka, ofta med huva. Parkas har även ofta en pälskant i huvan eller runt halsen om jackan saknar huva. 

Letar du efter en lättare jacka som håller vind och regn ute kan du kika på våra skaljackor. Denna modell är designad för att hålla ute regn och vind men samtidigt andas materialet för att kunna leda ut fukt. 

Längd

Att välja hur lång din vinterjacka ska vara baseras både på din smak och hur varm du vill att jackan ska vara. Längre jackor håller dig varmare och skyddar dig mot vind bättre än en kort jacka i samma material. Längre jackor är att föredra om du tycker om att klä dig lätt under jackan och inte tycker om att ha på dig flera lager.

En kortare jacka kan dock vara riktigt snygg om den passar din personliga stil. En kort dunjacka kan hålla dig riktigt varm på vintern men du kan behöva ha på dig underställsbyxor eller tjockare byxor för att inte frysa om benen.

Hitta den bästa vinterjackan för dig

När du ska köpa vinterjacka är det viktigt att du väljer en jacka som passar dina behov. Alla är olika och det är inte bara jackans design som spelar roll. Vill du ha en jacka som andas bra eller är lätt att packa ner i ryggsäcken? Fryser du alltid på vintern? Är design viktigare än funktion? Genom att svara på dessa frågor kan du lättare välja rätt vinterjacka för dig. Du hittar alla möjliga modeller, material och märken här hos Outnorth.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!