Kompressionsstrumpor

(31 produkter)
Blank

Rekommenderad

180 bpm
Insistent Compression Sock Blue/Red
 

Kompressionsstrumpor och stödstrumpor kan användas både i förebyggande syfte samt i medicinskt syfte. Kanske har du sedan tidigare problem med dålig blodcirkulation, åderbrock eller svullna fötter. Kanske reser du mycket eller har ett arbete där du sitter mycket stilla -då är ett par kompressionsstrumpor en perfekt produkt för dig. Kompressionsstrumpor stimulerar nämligen blodcirkulationen i benen och har en mycket god förebyggande effekt mot svullna och trötta ben.

Så fungerar stödstrumpor och kompressionsstrumpor

Under vissa förhållanden kan vi få ett försämrat blodflöde. Anledningen till detta kan exempelvis vara att man sitter eller står för länge, är överviktig eller har problem med trötta och svullna ben som leder till att man lättare får problem med värk. Värken uppkommer genom att blodtrycket i venerna ökar när blodflödet försämras och blir trycket i benen för högt försämras transporten av blodet, vilket kan öka risken för åderbrock och spindelvener. Genom att bära kompressionstrumpor hjälper vi blodet att ta sig genom venerna upp till hjärtat genom att ge ett tryck över ankeln vilket motverkar svullnader i benen.

Använd stödstrumpor vid fysisk aktivitet

Det finns flera fördelar med att använda stödstrumpor vid fysisk aktivitet, både under träning men även efter avslutat träningspass för att kroppen snabbare ska kunna återhämta sig. Strumpan förhindrar obehagligt tryck kring vaderna samtidigt som de ökar blodgenomströmningen i musklerna vilket ger snabbare återhämtning och reducerad träningsvärk. Detta har lett till att användandet av stödstrumpor och kompressionsstrumpor har ökat markant hos många idrottare, oavsett vilken sport som utövas.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.

Klicka på -symbolen bredvid de produkter du vill jämföra. Klicka sedan på den stora -symbolen längst ner och tryck på jämför.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt, vikt, batteritid, packvolym och mycket mer.
-Helt enkelt lite lättare för dig att jämföra och hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!