Kompressionsstrumpor

(44 produkter)

Kompressionsstrumpor och stödstrumpor kan användas både i förebyggande syfte samt i medicinskt syfte. Kanske har du sedan tidigare problem med dålig blodcirkulation, åderbrock eller svullna fötter. Kanske reser du mycket eller har ett arbete där du sitter mycket stilla -då är ett par kompressionsstrumpor en perfekt produkt för dig. Kompressionsstrumpor stimulerar nämligen blodcirkulationen i benen och har en mycket god förebyggande effekt mot svullna och trötta ben.

Så fungerar stödstrumpor och kompressionsstrumpor

Under vissa förhållanden kan vi få ett försämrat blodflöde. Anledningen till detta kan exempelvis vara att man sitter eller står för länge, är överviktig eller har problem med trötta och svullna ben som leder till att man lättare får problem med värk. Värken uppkommer genom att blodtrycket i venerna ökar när blodflödet försämras och blir trycket i benen för högt försämras transporten av blodet, vilket kan öka risken för åderbrock och spindelvener. Genom att bära kompressionstrumpor hjälper vi blodet att ta sig genom venerna upp till hjärtat genom att ge ett tryck över ankeln vilket motverkar svullnader i benen.

Använd stödstrumpor vid fysisk aktivitet

Det finns flera fördelar med att använda stödstrumpor vid fysisk aktivitet, både under träning men även efter avslutat träningspass för att kroppen snabbare ska kunna återhämta sig. Strumpan förhindrar obehagligt tryck kring vaderna samtidigt som de ökar blodgenomströmningen i musklerna vilket ger snabbare återhämtning och reducerad träningsvärk. Detta har lett till att användandet av stödstrumpor och kompressionsstrumpor har ökat markant hos många idrottare, oavsett vilken sport som utövas.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!