Vandringsstrumpor

(18 produkter)

Med bra skor eller kängor för vandring går du långt, men underskatta inte vikten av bra strumpor. Ett par vandringsstrumpor andas väl och är ofta förstärkta vid tå och häl för att hålla för långa sträckor. Med en bra och slittålig vandringsstrumpa kommer du längre och kan använda den även på kommande äventyr.

Tunna strumpor till sommaren

Valet av både skor och strumpor till varma vandringsturer kan verka svårare än under andra årstider, men här är bra och komfortabla strumpor lika viktigt som bra skor. Låter du bli att fuska med val av strumpor får du också mer ut av skorna och minskar risken för besvär med fötterna.

Till sommarens vandring finns tunnare strumpor som andas väl. Både ull och bambu reglerar temperaturen naturligt. Ullens egenskaper fungerar dessutom även om strumporna skulle bli blöta. Bambu har en kylande effekt när det är varmt och är även naturligt antibakteriell.

Slipp skavsår med två lager strumpor

Med två lager strumpor minskar friktionen mellan fot och sko, vilket minskar risken för skavsår. Använd exempelvis en tunn ventilerande strumpa närmst foten och komplettera med en tjockare ullstrumpa ovanpå.

Vill du ha pigga fötter under hela vandringen se till att de hålls torra. Om du får möjlighet, ta av dig skorna när du vilar och se till att ha flera ombyten med dig så du kan byta ofta och hålla fötterna torra under hela vandringen.

Vanliga bomullsstrumpor har ingen bra förmåga att transportera fukt vilket snabbt kan leda till svettiga fötter innan du hunnit komma speciellt långt. Bättre är då att använda funktionsstrumpor avsedda för just vandring gjorda av material som andas, exempelvis ull eller bambu.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!