Löparkläder

(1858 produkter)

Löpning är en enkel träningsform. Du kan ge dig ut i spåret när det passar dig bäst och springa så långt du orkar och kan. Att springa har flera positiva hälsoeffekter – bland annat stärker löpning dina muskler och skelett, minskar risken för diabetes och stärker immunförsvaret. För att göra löparturen till en roligare upplevelse och öka prestationen rekommenderar vi anpassade kläder för löpning. På Outnorth hittar du ett brett sortiment av löparkläder från varumärken som Urberg, Salomon och 2XU.

Anpassa kläder efter behov

Var både funktionell och snygg på löparrundan med anpassade löparkläder. Plocka ihop ett helt sett med löparstrumpor, löpartights, tränings-BH, löpartröja och löparmössa eller välj ut enstaka plagg. Oavsett vad du söker finner du dem här på Outnorth.

När du väljer löparkläder är det bra att välja plagg efter tillfälle. Bestäm om du vill att plagget ska hålla dig varm eller kyla ner dig. Springer du ofta utomhus i varmt väder eller inomhus på gymmet är det viktigt att kläderna andas ordentligt. Ska du springa utomhus i lite kyligare temperaturer är det smart att klä dig lager på lager. Hur mycket kläder du behöver lär du dig med tiden – det är alltid bättre att ha för många lager och ta av dig under löprundan än att bli kall och nerkyld från start.

När du ska spinga under kalla förhållanden behöver du ett isolerande ytter lager som kan ventilera bort fukt. En vattentät löparjacka är också per definition en vindtät löparjacka, så en vattentät jacka kommer täcka alla behov när du springer. Nyckeln till komfort när du springer är att ha en jacka som inte hindrar din rörelse på något sätt. Du bör använda en löparjacka med kroppsnära passform. Kommer du springa i regn kan en löparjacka med huva vara ett alternativ eller en skön löparmössa.

Kompressionskläder

När du springer behöver du byxor/shorts som är flexibla när du springer. Ett bra alternativ är kompressionskläder. De kan användas både vid terränglöpning eller väglöpning. Löpartights är oftast gjorda av syntetmaterial och stretchiga material som nylon och polyester som kommer att ge dig en töjbar och flexibel passform. Fördelarna med kompressionskläder är att de hjälper dig att prestera bättre och återhämta dig snabbare.

Investera i löparkläder

Det är väl värt att investera i löparkläder. Tekniska plagg är hållbara och utformade för att klara av tuffa löprundor och många tvättar. Med kläder som inte irriterar huden som är sköna mot kroppen kan du fokusera all din energi på löprundan och din prestation.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!