Cykeltröjor

(123 produkter)

Det finns många olika typer av cyklister, men gemensamt för dem alla är att riktigt bra utrustning gör cykelturen bättre. Cykeltröjan utgör en viktig del av utrustningen när du cyklar i motions- och träningssyfte, oavsett nivå.

Hos Outnorth hittar du cykeltröjor från märken som Norröna, Newline, POC och Sweet Protection för både dam och herr.

Bra cykeltröjor för olika ändamål

En bra cykeltröja sitter komfortabelt och andas väl så att fukt drivs ut när du blir svettig. Många cykeltröjor är utrustade med ventiler på de mest utsatta områdena för bästa möjliga andningsförmåga. När vinden är stark, eller på grund av att du cyklar snabbt, är en vindtät cykeltröja att föredra. Vid varma dagar föredrar många en ärmlös cykeltröja. Är det kyligt kan det vara skönt med en långärmad tröja.

Gemensamt för de flesta cykeltröjor är att de sitter tight, så att luftmotståndet blir så litet som möjligt. Cyklar du downhill eller i olika typer av terräng är just vindmotståndet inte lika viktigt. Därför kan det vara skönare med något som inte är lika åtsittande, men istället har andra funktioner som passar den typen av cykling.

Flera av de cykeltröjor vi säljer kan också med fördel användas till andra sporter där du har behov av liknande funktioner, som exempelvis till löpning eller längdskidåkning.

Viktigt att tänka på vid val av cykeltröja

När hösten kommer kan det lätt bli blåsigt och risken för kallt regn är större. Då passar det bäst med material som är både vindtäta och vattenavstötande. När det är kallt eller blåser mycket är nacke och hals utsatta områden på cykelturen. Om du inte har en cykeljacka, kan det under dessa dagar vara skönt med en högre krage.

Oavsett var du cyklar är det viktigt att tänka på säkerheten för både dig och andra. Välj en jacka i starka färger som är utrustad med reflexer så syns du bättre. Viktigt att tänka på är också längden på cykeltröjan. Detta eftersom man ofta sitter framåtböjd på cykeln och ryggen därmed blir längre än om du står rakt upp.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!