Underställsbyxor

(29 produkter)

När det blir riktigt kallt ute är underställsbyxor eller långkalsonger ett måste. Under ett par täckbyxor är dessa också det självklara valet för de flesta. I vårt utbud finner du ett stort urval av underställsbyxor för dam, herr och barn. Förutom klassiska underställsbyxor finns även de i 3/4-storlek.

Underställ i olika material

Ett av de vanligaste materialen att tillverka underställsbyxor av är merinoull. Detta på grund av merinoullens naturliga förmåga att både värma och att transportera fukt, vilket är ett måste för en underställsbyxa. Merinoullen är dessutom mjuk och kliar inte på kroppen. En annan bra egenskap med ull är att den värmer även om den blir fuktigt.

Vanliga underkläder tillverkas oftast i bomull eftersom det är billigt och sitter skönt närmast kroppen, detta är dock inte att rekommendera för ett underställ. Bomull drar åt sig fukt istället för att transportera den, vilket kommer leda till att du snabbt blir kall så fort du börjar svettas. Beroende på aktivitet kan det därför vara bra att fundera på vilken typ av övriga underkläder du använder när du ska ge dig ut.

Välj rätt underställ beroende på aktivitet

Hos oss hittar du en mängd olika underställsbyxor som passar bra för olika aktiveter, oavsett om du sysslar med vandring, åker längdskidor, alpint eller något helt annat. Välj underställ beroende på aktivitet och hur mycket du rör dig. Generellt passar ull bäst vid låg till medelhög aktivitet, medan syntetmaterial generellt är bättre vid intensiv och hög aktivitet. Detta är dock individuellt utifrån produkt och hos oss hittar du även ullunderställ som passar utmärkt för riktigt hård aktivitet.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!