Just nu - Fri hemleverans!  Gäller vid köp för minst 995 kr.

Balderin Jacket Women's - ID: A044778

KlättermusenBalderin Jacket Women's

Storleksguide Mer info

Fri Frakt med standardleverans

Varorna finns i lager och skickas inom 3 vardagar. Fler leveransalternativ

Fria returer

Vi bjuder på returfrakten!

Mer om Balderin Jacket Women's från Klättermusen

Balderin Jacket Women's från Klättermusen är ett mellanlager i ull med framsida i vindblockerande MFR8 material. Idealisk under skaljackor, men kan med fördel även användas som ytterplagg.
Återvunnen ull av italienskt ursprung håller dig varm när det behövs oavsett säsong. Ull värmer även när den är fuktig. Det vindblockerande materialet på framsidan har även en lätt vattenavstötande behandling som utgör ett effektivt skydd vid både regn och snö. Kragen skyddar effektivt mot vind, och det finns an alternativ stängning i form av D-ring och spolknapp som kan användas istället för dragkedjan när ökad ventilation krävs. Utöver handfickorna som värmer händerna finns det en blixtlåsförsedd bröstficka för värdeföremål som även den är täckt med vindblockerande material. Balderin är ett genomtänkt mellanlager som kombinerar isolering och vaddering för att erbjuda både värme och funktionalitet.

 • Justerbara ärmslut
 • Vindskyddande material
 • Blixtlåsförsedd bröstficka
 • Överlappande krage som tätar
 • Överlappande kragslut tätar ordentligt och bekvämt utan att skava.
 • Förlängt ryggslut som skyddar ländryggen.
 • D-ring och spolknapp framtill erbjuder alternativ stängning av jackan.
 • Blixtlåsförsedd ficka på bröstet för trygg förvaring av mindre föremål.
 • Justeringen av ärmsluten tjänar även som tumgrepp.
 • Tumgreppen är placerade en bit bakåt inuti ärmen för att ärmslutet ska skydda handleden ordentligt.
 • Kragfodret avleder fukt så det känns tort och behagligt.
 • Justeringen av ärmsluten tjänar även som tumgrepp, och sitter placerade en bit bakåt I ärmen för att hålla handleden täckt och skyddad av ärmslutet.
 • Framsidan och kragen är klädda med ett MFR8 material i polyamid för att skydda effektivt mot vind.
 • Bröstficka med blixtlås för trygg förvaring av mindre föremål utöver handfickorna.
 • Tätslutande krage som skyddar ordentligt mot vind utan att kännas åtsittande, med klassiska D-ring och spolknapp som alternativ och reservstängning.
 • Jacka: 46% Återvunnen ull, 36% Polyester, 16% Polyamid, 3% Övriga fibrer
 • Förstärkning: bluesign® godkänt tyg, 20 denier, 37 g/m², 100% återvunnen polyamid.
 • Isolering: Ull fri från klor och mulesing behandling 60 g/m² 88% ull, 12% PLA (bio-polyester)


Egenskaper för Balderin Jacket Women's:
Vattentät: Nej
Vikt: 590 g
Huvudmaterial: Ull
Huva: Nej
Vindtät: Ja
För Klättermusen är det absolut bästa som finns friluftsaktiviteter i snöstorm eller regn. Det är då de märker om kläderna håller måttet. Sedan företaget grundades 1975 har de arbetat hårt med att ta fram material och nya unika innovationer som hjälper dig i ditt aktiva friluftsliv. Att inte tänka och göra som alla andra ligger i Klättermusens DNA och de har alltid gått sin egen väg för att utveckla produkter. Fokus ligger på så liten miljöpåverkan som möjligt, innovativ design och slitstarka produkter så att du kan känna dig trygg i ur och skur. I staben bakom Klättermusen hittar du jägare, vandrare, skidåkare och en rad andra personer som brinner passionerat för ett aktivt liv utomhus. Klättermusens slogan ”Maximum safety for you, minimum impact on nature” innebär att de jobbar aktivt mot slit- och släng kulturen. De skapar kläder och utrustning som du kan leva med hela livet. Istället för att köpa billigare kläder som behöver bytas ut ofta, investera i utrustning av kvalité.

Mer från Klättermusen

Visa alla Mellanlagersjackor

 • Miljö och etik

  Blank
  Miljö: I taglinen Maximum safety for you, minimum impact on nature står miljön för 50% av Klättermusens varumärke. Grundaren Peter Askulv är utbildad biolog och lärde sig redan på 70-talet om klimatförändringarna det talas om idag. Klättermusen fasade ut PVC som material i början av 90-talet eftersom det innehåller mjukgörande ftalater som är hormonstörande. Klättermusen använder försiktighetsprincipen, det vill säga att undvika ämnen som inte är bevisat ofarliga, och jobbar också med substitution; att alltid välja de minst skadliga ämnena. Klättermusen har under lång tid jobbat med att fasa ut fluorkarboner och
  från och med hösten 2017 är alla fluorkarboner ett minne blott i samtliga
  Klättermusen jobbar aktivt med kemikaliefrågor i European Outdoor Group och Bluesign. Eftersom lastbilstransporter stod för stor del av koldixoidutsläppen har lagret flyttats från Åre till Borås dit varorna kommer med båt via Göteborg. På det sättet har lastbilstransporter och koldioxidutsläpp minskats med 30-50% per vara. För att öka livslängden på produkterna läggs stor vikt i
  designprocessen, enligt Klättermusen är det bästa sättet att vara hållbar så
  enkelt som att använda sina produkter länge. Utgångspunkten att plaggen ska
  hålla länge och slitstarka material används, skulle produkten mot förmodan gå
  sönder ska det vara lätt att reparera.  Återvinning: Klättermusen använder ekologisk GOTS-certifierad bomull  och återvunna tyger. Letar efter ett återvinningssystem där kvaliteten i tygerna behålls, och tittar på de mest avancerade återvinningssystemen i världen. Klättermusen har ett eget servicecenter, går din produkt sönder är det bara att skicka in för lagning!

  Djur: Dunet är inte plockat från levande fåglar.

  Etik: Har en lång relation med fabrikerna och besöker dem 2-4 gånger om året.
 • Leveransalternativ

  • Standardleverans - 0 kr 49 kr

   Lagerförda varor skickas från vårt lager inom 3 vardagar. Handla för mer än 495 kr kronor för att få gratis frakt!

  • Hemleverans - 0 kr 129 kr

   Få denna produkt levererad fram till dörren. Hemleverans tar normalt sett en dag längre för leverans (efter att det lämnat vårt lager) jämfört med Standardleverans.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!