Men's Atle 2.0 Jacket-2018 - ID: A044784-2018

Kampanj

KlättermusenMen's Atle 2.0 Jacket-2018

Storleksguide Mer info

Fri Frakt med standardleverans

Varorna finns i lager och skickas inom 2 vardagar. Fler leveransalternativ

Fria returer

Vi bjuder på returfrakten!

Mer om Men's Atle 2.0 Jacket-2018 från Klättermusen

Men's Atle 2.0 Jacket är en värmande mycket lätt dunjacka från Klättermusen som tar lite plats i din packning. Den är figursydd, sitter fint under skaljackan och passar även bra som ytterplagg. Atle är gjord utav ett mycket innovativt material som utvunnits ur olja från bönor istället för den traditionella råoljan. dDen har även en unik konstruktion som innebär att den inte har några penetrerande sömmar, kanalerna har istället inre sidoväggar som gör jackan helt vindtät. En mycket funktionell jacka som passar både för vardagsbruk och friluftsaktiviteter.
 • Raglanärm för bättre rörlighet, jackan sitter på plats även när du sträcker upp armarna. Även passformen blir bättre med raglanärm.
 • Trevägs justerbar huva.
 • Förstärkta axelpartier.
 • Snedställt blixtlås med dunfylld slå och tryckknappar.
 • Två fleecefodrade blixtlåsförsedda fickor med slå.
 • Innerfickans blixtlåst har både in- och utvändiga dragare för att du lätt ska kunna öppna och stänga fickan/packpåsen.
 • Resår är placerad på insidan av ärmslutet, en bit upp. Ärmslutet räcker då längre ner över handen medan resåren hamnar runt handleden.
 • Elastiskt justerbar nederdel, enkel att justera även med handskar på.
 • Förlängd rygg.
 • Boxkonstruktion utan genomgående sömmar.
 • Reflex fram och på huvan.

MATERIAL: Aura Bio 60, 10 denier 28 g/m² – 60% biomass polyamid 40% polyamid. PFOA-fri vattenavvisande.
Förstärkningsmaterial: Levitend Forte 73 g/m² – 100% polyamid. PFOA och fluorocarbon fri vattenavvisande.
Isolering: Vitt gåsdun 93/7 bluesign® approved down. Certified by Responsible Down Standard.För Klättermusen är det absolut bästa som finns friluftsaktiviteter i snöstorm eller regn. Det är då de märker om kläderna håller måttet. Sedan företaget grundades 1984 har de arbetat hårt med att ta fram material och nya unika innovationer som hjälper dig i ditt aktiva friluftsliv. Att inte tänka och göra som alla andra ligger i Klättermusens DNA och de har alltid gått sin egen väg för att utveckla produkter. Fokus ligger på så liten miljöpåverkan som möjligt, innovativ design och slitstarka produkter så att du kan känna dig trygg i ur och skur. I staben bakom Klättermusen hittar du jägare, vandrare, skidåkare och en rad andra personer som brinner passionerat för ett aktivt liv utomhus. Klättermusens slogan ”Maximun safety for you, minimum impact on nature” innebär att de jobbar aktivt mot slit- och släng kulturen. De skapar kläder och utrustning som du kan leva med hela livet. Istället för att köpa billigare kläder som behöver bytas ut ofta, investera i utrustning av kvalité.

Mer från Klättermusen

Visa alla Vinterjackor

 • Miljö och etik

  Blank
  Miljö: I taglinen Maximum safety for you, minimum impact on nature står miljön för 50% av Klättermusens varumärke. Grundaren Peter Askulv är utbildad biolog och lärde sig redan på 70-talet om klimatförändringarna det talas om idag. Klättermusen fasade ut PVC som material i början av 90-talet eftersom det innehåller mjukgörande ftalater som är hormonstörande. Klättermusen använder försiktighetsprincipen, det vill säga att undvika ämnen som inte är bevisat ofarliga, och jobbar också med substitution; att alltid välja de minst skadliga ämnena. Klättermusen har under lång tid jobbat med att fasa ut fluorkarboner och
  från och med hösten 2017 är alla fluorkarboner ett minne blott i samtliga
  Klättermusen jobbar aktivt med kemikaliefrågor i European Outdoor Group och Bluesign. Eftersom lastbilstransporter stod för stor del av koldixoidutsläppen har lagret flyttats från Åre till Borås dit varorna kommer med båt via Göteborg. På det sättet har lastbilstransporter och koldioxidutsläpp minskats med 30-50% per vara. För att öka livslängden på produkterna läggs stor vikt i
  designprocessen, enligt Klättermusen är det bästa sättet att vara hållbar så
  enkelt som att använda sina produkter länge. Utgångspunkten att plaggen ska
  hålla länge och slitstarka material används, skulle produkten mot förmodan gå
  sönder ska det vara lätt att reparera.  Återvinning: Klättermusen använder ekologisk GOTS-certifierad bomull  och återvunna tyger. Letar efter ett återvinningssystem där kvaliteten i tygerna behålls, och tittar på de mest avancerade återvinningssystemen i världen. Klättermusen har ett eget servicecenter, går din produkt sönder är det bara att skicka in för lagning!
  Djur: Dunet är inte plockat från levande fåglar.
  Etik: Har en lång relation med fabrikerna och besöker dem 2-4 gånger om året.
 • Leveransalternativ

  • Standardleverans - 0 kr 49 kr

   Lagerförda varor skickas från vårt lager inom 2 vardagar. Handla för mer än 495 kr kronor för att få gratis frakt!

  • Prioriterad leverans - 0 kr 79 kr

   Beställer du före klockan 16.00 en vardag så skickar vi från vårt lager samma dag! Annars nästkommande vardag. Observera att vi inte kan erbjuda prioriterad leverans om din order innehåller en beställningsvara eller monterade produkter (som ex. skidor).

  • Hemleverans - 0 kr 129 kr

   Få denna produkt levererad fram till dörren. Hemleverans tar normalt sett en dag längre för leverans (efter att det lämnat vårt lager) jämfört med Standardleverans.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!