Vi flyttar till Göteborg!

De senaste åren har vi haft en fantastisk tillväxt, både i Sverige och internationellt. För att kunna möta våra kunders förväntningar på snabba och smidiga leveranser även i framtiden behöver vi större och mer anpassade lokaler.

När vi nu ändå flyttar passar vi på att välja det mest strategiska läget för vår verksamhet.

De nya lagerlokalerna, som ligger i Hisingen Logistikpark i Göteborg, kommer vara mer än dubbelt så stora som vårt nuvarande lager i Växjö, hela 19 000 kvadratmeter. Området rankas som ett av Sveriges bästa logistiklägen med närhet till Nordens största hamncentrum, Göteborgs Hamn, där många av Outnorths leveranser och transporter dagligen passerar.

Blank
Blank

”Det är såklart tråkigt att Outnorths logistikcenter inte kommer finnas kvar i Växjö. Men vi ser fram emot möjligheterna med vår nya logistik-setup i Göteborg. Vi kommer att dubbla vår lagerareal och samtidigt installera automation (AutoStore). Detta kommer att ge Outnorth ytterligare kapacitet att säkra effektiva leveranser till våra kunder, så vi alltid håller vårt kundlöfte.”

”Samtidigt kommer vi att få en större flexibilitet i kundens leveransmöjligheter, där vi kommer att kunna erbjuda ett optimerat och bredare urval. Vi investerar i framtiden och vi investerar i en flexibel och säker leverans till våra kunder,” berättar Henrik Søndergaard, COO för Outnorth.

Blank
Blank

I tillägg till bättre hantering och ökat kapacitet, har vi även tagit beslut om att investera i solpaneler som ska installeras på lagerlokalens tak. Detta är en del av vårt hållbarhetsarbete och innebär att vi kommer att tillföra fossilfri el med låga klimatutsläpp till det svenska elsystemet.

Systemet är på 254 kW och vi räknar med att kunna använda cirka 165 000 kWh själva och sedan sälja vidare cirka 52 000 kWh. På grund av att elen vi producerar med solpanelerna inte kan sparas, har vi fått möjligheten att skicka vidare det vi inte använder ut på elnätet istället. Förhoppningen är att det kommer kunna täcka cirka 30% av vårt elbehov. Resterande del köper vi från Tranås Energi, som är märkt med ”Bra Miljöval”. Detta är så kallad ”Hemmagjord el” som också är diplomerad av Älvräddarna.

”Lagerflytten blir ett stort och viktigt steg för oss på Outnorth. I Göteborg får vi optimala möjligheter att ytterligare förbättra och investera i logistik och lager, och därmed också förbättra våra leveranser till alla våra kunder runt om i Norden och Europa,” säger Harald Ennen, VD för Outnorth.

Inflyttningen i den nya lokalen beräknas ske i april i år.

I samband med lagerflytten kommer du att kunna handla mängder av kvalitetsprodukter till extra bra priser. Vi har fullt upp med att tömma vårt nuvarande lager i Växjö – kolla in alla schyssta produkter och hjälp oss tömma lagret inför flytten!

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!