Lundhags

-
Lundhags är ett svenskt friluftsvarumärke med djupa rötter i Jämtland. Allt startade redan 1932 då skomakare Jonas Lundhag började tillverka kängor för de krävande jämtländska fjällen. Hans ambition var att skapa kängor som skulle hålla en livstid. Ambitionen om hållbarhet och funktion är fortfarande densamma och utgör kärnan i Lundhags filosofi. Idag säljer Lundhags utöver kängor även skor, vandringsryggsäckar, friluftsbyxor, jackor, kläder och accessoarer – allt med hög kvalitet i klassisk skandinavisk design.

Lundhags

(509 produkter)

Jonas Lundhag hade en enkel men utmanande ambition. Han ville göra en känga som var så välgjord att den skulle hålla en hel livstid. Det är ett högt satt mål som Lundhags uppfyllt sedan starten 1932. Funktion och hållbarhet är det som är utmärkande med kängor från Lundhags, något som förts vidare från generation till generation.

Lundhags Skalprincip
Det är inte bara i kläder som flerlagersprincipen används utan även i Lundhags kängor. Det gör att de torkar snabbt och är lättskötta. Det yttre skalet fungerar som ett slitstarkt skydd mot väder och natur. Det ska också ge stabilitet och hålla foten på plats. Innerfodret i kängan anpassar man själv efter de behov man har. En bra sula i botten och sedan en strumpa som ge den värmen du behöver för just dina ändamål. På detta sätt får du en väldigt flexibel känga som torkar snabbt och lätt anpassas efter de förhållanden som gäller just nu.

Lundhags, med funktion i fokus
Lundhags inställning till funktion och deras skalprincip gör att alla deras produkter blir både flexibla och skalbara. Varje detalj ska ha en specifik funktion, annars plockas den bort från produkten. Detta syns väl inte bara på Lundhags kängor utan också på deras ryggsäckar och kläder. Ryggsäckarna finns i flera olika storlekar i en mängd olika modeller. Just för att du ska kunna få just den ryggsäcken du behöver för dina behov.

Kläderna skall inte bara skydda mot väder och vind utan också vara bekväma att ha på sig. Att de samtidigt är snygga ser Lundhags bara som ett extra plus. Även här finns det stort utbud av olika modeller och funktioner på alla Lundhags kläder för att ge dig precis de funktioner du behöver.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!