Husky Ski 90 - ID: A004053

LundhagsHusky Ski 90

Storleksguide Mer info

Fri Frakt med standardleverans

Varorna finns i lager och skickas inom 3 vardagar. Fler leveransalternativ

Fria returer

Vi bjuder på returfrakten!

Mer om Husky Ski 90 från Lundhags

Klassisk turåkningskänga för stövelbindning med löstagbar filtinnersko av Ull. Cellgummibotten med skaft i fullnarvskinn. Vibram Traction ski-sula 87-91 mm. Hög vrist och plats för extra sockor. Klassisk och helt uppdaterad turåkningskänga för 87-91 mm bindningar med lös filtinnersko i ull.
Den största nyheten är tåkappan i TPU-plast som är en integrerad del av sulan vilket ger ökad flexibilitet och hållbarhet. Tåkappan har bättre kraftfördelning och gör kängan mer flexibel. Sulans uppbyggnad med lätt och värmande EVA minskar vikten på kängorna betydligt.
 
Lästerna är reviderade för att passa in i det nya systemet med Regular-läster och ger bättre stöd även om volymen ökat för att ge plats för extra sockor. En kraftig cellgummibotten med Certech 5.0 konstruktion ger rejäl stabilitet och isolation mot kylan. Även den löstagbara filinnerskon i 5 mm filt har fått ny skärning där tåboxen blivit större och ett HFC-hälgrepp är insytt.
 
Skaftet i fullnarvsskinn är en hybridkonstruktion mellan våra 1-lager och 3-lagerskängor. En kraftig 3-lagerskonstruktion omsluter foten stabilt och fördelar trycket under snörningen, överdelen på skaftet är smidigare och andas bättre.
 • Vibram Traction Ski-sula
 • Certech 5.0 cellgummibotten
 • TPU tåkappa
 • Löstagbar filtinnersko i ull
Egenskaper för Husky Ski 90:
Urtagbar innersula: Ja
Varmfodrade: Ja
Vattentäta: Ja
Material: Läder
Metalldubbar: Nej
Vikt per känga: 940 g
Lundhags är ett svenskt friluftsvarumärke med djupa rötter i Jämtland. Vi tror vi kan göra en positiv skillnad i människors liv genom våra hållbara friluftskläder, kängor, ryggsäckar och långfärdsskridskor. Samtidigt arbetar vi för att minimera vår miljömässiga påverkan, i alla led. Lundhags är synonymt med hög kvalitet, hantverk och lång erfarenheten av att göra funktionella produkter i klassisk skandinavisk design. Allt startade redan 1932 då skomakare Jonas Lundhag började tillverka kängor för de krävande jämtländska fjällen. Hans ambition var att skapa kängor som skulle hålla en livstid. Ambitionen om hållbarhet och funktion är fortfarande densamma och utgör kärnan i Lundhags filosofi. Idag gör vi betydligt mer än kängor och vi är ett av de ledande varumärkena inom outdoor i Skandinavien. Alla våra kängor levereras med garanti, och i Järpen har vi än idag erfarna skomakare som tillverkar och lagar kängor. Där finns också en av våra fabriksbutiker, den andra finns i Insjön, Dalarna. Sedan 1932 har vi sett årstider komma och gå, testat och utvecklat utrustning för friluftsliv och vi vet vad som fungerar och inte – oavsett väder.

Mer från Lundhags

 • Leveransalternativ

  • Standardleverans - 0 kr 49 kr

   Lagerförda varor skickas från vårt lager inom 3 vardagar. Handla för mer än 495 kr kronor för att få gratis frakt!

  • Hemleverans - 0 kr 129 kr

   Få denna produkt levererad fram till dörren. Hemleverans tar normalt sett en dag längre för leverans (efter att det lämnat vårt lager) jämfört med Standardleverans.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!