MoraknivEldris Neck Knife Kit

  Eldris Neck Knife Kit - ID: A027818

  Baserat på 3 betyg
  Mer info

  Fri Frakt med standardleverans

  Levereras normalt inom 2-3 dagar! Fler leveransalternativ

  Fria byten

  Byta storlek eller färg? Vi bjuder på fraktkostnaden!

  Mer om Eldris Neck Knife Kit från Morakniv

  Eldris är en kniv från Morakniv med 2 mm tjockt och 59 mm långt blad - eller i det här fallet kort. Det innebär att kniven är enkel och smidig att förvara i fickan eller ryggsäcken, samtidigt som den har alla fördelar i styrka och säkerhet som kommer med det fasta bladet. Bladet är tillverkat av 12C27, ett högkvalitativt svenskt rostfritt stål som är behandlat enligt våra egna unika processer i fabriken i Mora. Lägg till detta den bekväma storleken på bladet som passar många situationer du möter på vandringen, campingturen eller under jakten. Ett säkert grepp uppbyggt av två olika polymer och ett klicklås gör kniven säker att hantera. Perfekt för både nya och mer erfarna äventyrare.

  Förutom en riktigt bra kniv får du här även tillbehörskittet som tar Eldris till nästa nivå. Paracord-snöret gör det möjligt att hänga kniven runt halsen och sekundärlåset gör att kniven sitter ännu säkrare i knivslidan. I kittet ingår även ett tändstål som matchar knivens storlek och som är perfekt när det är dags att tända lägerelden eller spritköket.
  Egenskaper för Eldris Neck Knife Kit:
  Bladtjocklek: 2 mm
  Parerstång: Nej
  Mora of Sweden grundades år 2005 då Frosts Knivfabrik och KJ Eriksson slogs samman. Namnet Mora of Sweden vittnar om den betydelsefulla kopplingen mellan orten Mora och det svenska ursprunget, vilket genomsyras i knivarna. Företaget är än idag familjeägt och knivarna görs i fabriken i Östnor, Mora. Morakniven är en favorit bland friluftsentusiaster och ett välkänt varumärke som står för kvalitet och svenskt hantverk. Om du lever ett aktivt liv i skog och mark är Morakniven väl värd pengarna.

  Mer från Morakniv

  Visa alla Knivar

  • Leveransalternativ

   • Standardleverans - 0 kr 29 kr

    Lagerförda varor skickas från vårt lager inom 2-3 vardagar. Handla för mer än 395 kr kronor för att få gratis frakt!

   • Prioriterad leverans - 0 kr 49 kr

    Beställer du före klockan 16.00 en vardag så skickar vi från vårt lager samma dag! Annars nästkommande vardag. Observera att vi inte kan erbjuda prioriterad leverans om din order innehåller en beställningsvara eller monterade produkter (som ex. skidor).

   • Hemleverans - 0 kr 99 kr

    Få denna produkt levererad fram till dörren. Hemleverans tar normalt sett en dag längre för leverans (efter att det lämnat vårt lager) jämfört med Standardleverans.

  Betyg 5.0
  Baserat på 3 betyg
  Skriv omdöme / Betygsätt
  Visa alla betyg
  • Postad av JacobA 2018-05-02
   Det finns många bra knivtillverkare och jag har långt ifrån testat alla knivar. Men jag tycker Mora slår huvudet på spiken med den här produkten. Jag har länge letat efter en liten kniv att ha med sig på turen som passar bra som komplement till den större kniven. Dock så har jag upplevt att geometrin i handtagen inte har varit den bästa hos mindre knivar plus att det (hos vissa tillverkare) är så att de små knivarna fortfarande ligger kvar på "storknivspriser". Samt att jag inte vill bära en fällkniv (modellen inte varumärket). Med priset inräknat i ekvationen så kan jag inte göra annat än att ge Eldrisen 5 av 5 möjliga. Den hänger med nästan överallt.
  • Postad av Peo 2017-12-29
   Helskön kniv funkar till det mesta har 2 st en till vardags och en med kitet till campingen och fisketurerna! Väldigt mycket kniv för pengarna!
  • Postad av Bukowski 2017-08-06
   Eldris Neck Knive Kit är ett toppen set. Om du moddar om det! 1. Ta loss snöret (paracord) + Läderbiten från tändstålet. 2. Fäst tändstålet i halssnöret, tändstålet längst ner fäster du via en ögla. Tändstålet sitter nu väldigt fast /säkert på halssnöret och är reglerbart. 3. Gör hål i läderbiten, För halssnörets båda ändar genom hålet. Halssnöret blir reglerbart samt säkert. Fastnar halssnöret någonstans, slipper du bli strypt. 4. Snöret från tändstålet fäster du bak på kniven. Kniven blir lätt att dra ur slidan samt att knivskaftet förlängs. Eldris är ett utmärkt (lättvikts) reserv kit och som dessutom går att använda! ! Fungerar utmärkt på campingplatser, Fjällvandringar mm. Den lilla kniven skrämmer inte skiten ur folk. Det fasta/perfekt dimensionerade knivhandtaget ger kraft åt täljning mm. Om du dessutom kan köpa kittet till rabatterat pris (som outnorth erbjuder emellanåt) = KÖP
  Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

  Jämför produkterJämför

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att börja jämföra produkter

  Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.
  Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt. tillgängliga storlekar, vikt, batteritid och mycket mer.
  - Helt enkelt lite lättare för dig att hitta rätt produkter!

   Ta bort val

   Mina favoriterSe dina favoriter

   Toolbar example

   Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

   Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
   på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
   - Allt det bästa på ett ställe!