Fri frakt! Just nu har vi fri standardfrakt på alla ordrar inom Sverige. Gäller t.o.m. 2021.11.01

XGK EX - ID: A063496

MSRXGK EX

Mer info

Fri Frakt med standardleverans

Varorna finns i lager och skickas inom 1-3 vardagar. Fler leveransalternativ

Fria returer

Vi bjuder på returfrakten!

Mer om XGK EX från MSR

MSR XGK-EX har i över 35 år varit ett av världens mest pålitliga flerbränslekök kök vid expeditioner. Fungerar med flera olika flytande bränslen, så som fotogen, bensin, diesel och kemiskt ren bensin för att bara nämna några.

XGK-EX fungerar med fler flytande bränslen än något annat kök. Ett förstahandsval vid många expeditioner. Ren bensin (finns i färghandeln), fotogen och diesel är de säkra korten. Står du utan något av dessa alternativ fungerar även bilbensin, välj helst blyfri - det ger inte lika ohälsosamma ångor. Flygbränsle, lacknafta och lösningsmedel är andra alternativ. Nästan oavsett vilket flytande bränsle du kommer över så fungerar det med stor pålitlighet på XGK-EX köket precis som det gjort på åtskilliga expeditioner under flera årtionden.

XGK-EX är mycket stabilt och klarar tunga kastruller utan att ge vika. Ben och kärlstöd viker du in under transport och det tillsammans med den följsamma bränsleslangen bidrar till en liten packvolym.

 • Bränslepump, vindskydd, värmereflektor, prylkit, instruktionsbok och förvaringspåse ingår.
 • Bränsleflaska köps separat
 • Dubbla bränslemunstycken ingår:
  Jet för: fotogen och blyfri bensin (kemiskt ren bensin) m.m.
  X-Jet för: flygbränsle och diesel
 • Fungerar även med lacknafta och sprit men tänk på att det kräver mer rengöring än med t.ex. blyfri bensin (kemiskt ren bensin)
Blank
Egenskaper för XGK EX:
Minsta koktid för 1 l vatten i minuter: 2,8
Vindskydd: Nej
Vikt: 490 g
Bränsle: Multifuel
Piezo-tändare: Nej
MSR står för Mountain Safety Research och namnet i sig visar tydligt på vad för typ av produkter det handlar om - äventyrsutrustning med högsta säkerhet och kvalité. MSR startades av ingenjören och bergsklättraren Larry Penberthy i Seattle år 1969 med utgångspunkt i att skapa bättre och mer tillförlitlig utrustning. Sedan dess har MSR öppnat dörren till nya och bättre äventyr.

Mer från MSR

Visa alla Friluftskök

 • Leveransalternativ

  • Standardleverans kampanj - Fri frakt! - 0 kr 49 kr

   Lagerförda varor skickas från vårt lager inom 1-3 vardagar. Handla för mer än 1 kr kronor för att få gratis frakt!

  • Hemleverans - 0 kr 129 kr

   Få denna produkt levererad fram till dörren. Hemleverans tar normalt sett en dag längre för leverans (efter att det lämnat vårt lager) jämfört med Standardleverans.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!