Just nu - Fri hemleverans!  Gäller vid köp för minst 995 kr.

Muurikka Stekhällar

(33 produkter)

Finska Muurikka gör utrustning och redskap för olika sorters utomhusmatlagning. Mest kända är de för sina stora stekhällar i varmvalsat stål. Muurikka stekhäll kommer i storlekarna 32 cm, 48 cm, 58 cm, 78 cm och 100 cm. Det passar således till både små och stora friluftskök, och kan köpas med eller utan ställning och brännare.

Oändliga matlagningsmöjligheter utomhus

Stekhällen från Muurikka är helt klart en klassiker och används av såväl friluftsentuasiaster som kockar. Stekhällen är mycket allsidig och användningsområdena är många till skillnad från en grill där man ofta blir begränsad.

En av svårigheterna med grillning är att maten lätt kan bli torr. Med en stekhäll är det enklare att tillaga maten med bibehållen saftighet. Eftersom maten inte tillagas på ett galler kommer exempelvis marinad och annat heller inte rinna ner över elden. Det blir också mycket enklare att tillaga grönsaker och annat i mindre storlek som annars lätt ramlar ner mellan grillens galler.

Skötsel av Muurikka stekhäll

Stekhällen bör alltid göras ren efter anvädning för bästa och längsta hållbarhet. Det är dessutom enklare att göra den ren då den fortfarande är varm och någon mat ännu inte hunnit torka in. Tänk dock på att att det medför risker att hälla vatten på en alltför het panna med olja eller fett kvar i den. Det kan skapa en våldsam reaktion som gör att vätska skvätter upp, vilket är lätt att bränna sig på.

Häll vatten i pannan efter att du sett till att något överblivit fett inte finns kvar i den. Koka upp vattnet och gör rent, torka sedan av pannan med hushållspapper. Efter rengöring är det alltid bra att smörja pannan med ett tunt lager matolja.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!