Muurikka Stekhällar

(23 produkter)

Finska Muurikka gör utrustning och redskap för olika sorters utomhusmatlagning. Mest kända är de för sina stora stekhällar i varmvalsat stål. Muurikka stekhäll kommer i storlekarna 32 cm, 48 cm, 58 cm, 78 cm och 100 cm. Det passar således till både små och stora friluftskök, och kan köpas med eller utan ställning och brännare.

Oändliga matlagningsmöjligheter utomhus

Stekhällen från Muurikka är helt klart en klassiker och används av såväl friluftsentuasiaster som kockar. Stekhällen är mycket allsidig och användningsområdena är många till skillnad från en grill där man ofta blir begränsad.

En av svårigheterna med grillning är att maten lätt kan bli torr. Med en stekhäll är det enklare att tillaga maten med bibehållen saftighet. Eftersom maten inte tillagas på ett galler kommer exempelvis marinad och annat heller inte rinna ner över elden. Det blir också mycket enklare att tillaga grönsaker och annat i mindre storlek som annars lätt ramlar ner mellan grillens galler.

Skötsel av Muurikka stekhäll

Stekhällen bör alltid göras ren efter anvädning för bästa och längsta hållbarhet. Det är dessutom enklare att göra den ren då den fortfarande är varm och någon mat ännu inte hunnit torka in. Tänk dock på att att det medför risker att hälla vatten på en alltför het panna med olja eller fett kvar i den. Det kan skapa en våldsam reaktion som gör att vätska skvätter upp, vilket är lätt att bränna sig på.

Häll vatten i pannan efter att du sett till att något överblivit fett inte finns kvar i den. Koka upp vattnet och gör rent, torka sedan av pannan med hushållspapper. Efter rengöring är det alltid bra att smörja pannan med ett tunt lager matolja.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.

Klicka på -symbolen bredvid de produkter du vill jämföra. Klicka sedan på den stora -symbolen längst ner och tryck på jämför.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt, vikt, batteritid, packvolym och mycket mer.
-Helt enkelt lite lättare för dig att jämföra och hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!