Om Outnorth

Historia

Outnorth hette från början Kalmar Kommissionsaffär och grundades redan 1926 i centrala Kalmar. På den tiden fungerade affären lite som en pantbank, men utvecklades sedan till att bli en butik för arbetskläder och friluftskläder. 1999 blev butiken en fullfjädrad outdoorbutik under namnet Naturbolaget. 2002 öppnade vi Naturbolaget även i Växjö och 2005 började vi med e-handel. Numera bär både e-handeln och våra två butiker namnet Outnorth. Vårt huvudkontor och logistikcenter ligger numera i Växjö.

Ända sedan starten har vårt fokus varit Outdoor utifrån ett skandinaviskt perspektiv – vi kallar det ”The best of Scandinavian Outdoor”. Vi väljer kläder, skor och utrustning från framförallt nordiska varumärken och utifrån hur vi ser på Outdoor här i Norden och Skandinavien.

Vi vill inspirera fler människor att vistas utomhus, för vi vet att det är nyttigt på så många plan. Vår mission är ”We bring happiness to people by taking them outdoors.” Detta kan vi inte göra ensamma, så vi samarbetar med två av Sveriges största organisationer inom friluftsliv – Friluftsfrämjandet och STF. Läs mer om våra samarbetspartners här.

I Småland gör sig närheten till naturen alltid påmind och vi testar gärna våra produkter här på hemmaplan. Vi, såsom många andra, vill minska vårt avtryck i naturen så mycket som möjligt. Därför jobbar vi dedikerat med hållbarhetsfrågor och du kan läsa mer om hur Outnorth jobbar med hållbarhet här.

Vi vill som sagt inspirera fler människor att vistas utomhus och det kommer tydligt fram i vårt sortimentsval, våra guider och i de fall du är i kontakt med oss på vår kundservice. Vi finns här för dig och hoppas att du också vill uppleva ”The best of Scandinavian Outdoor”!


Outnorth AB, organisationsnummer 556709-7349, VAT SE 556709734901.

Kontaktuppgifter Outnorth:
Tel: 0480-94 000
Mail: info@outnorth.se
Adress: Box 3011, 350 33 Växjö.

Blank
Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!