Patagonia

-
Live simply. Patagonia är ett företag som vill mer än att göra högkvalitativa kläder och tillbehör. För dem är det lika viktigt att göra saker på rätt sätt - utan att skada miljön och istället bidra till en bättre värld.

Patagonia

(150 produkter)

”Gör de bästa produkterna, orsakar inte någon onödig skada på miljön, göra affärer så vi inspirerar och implementera lösningar mot miljökrisen”. Detta är Patagonias mål.Patagonia började smått med att tillverka produkter för klättring men utvecklades vidare inom skidåkning, surfing, paddling, trailrunning mm. Det genomgående temat är att de arbetar mer inom tysta sporter. Sporter som inte kräver en motor eller drar publikjubel. Målet är mer att återkoppla till naturen.Patagonias Miljöengagemang


Patagonias miljöengagemang är väldigt stort. De arbetar hårt för att se till att de genomgående har ett miljötänk i allt de gör. De skänker också minst 1 % av sin omsättning till miljöprojekt i hela världen. Fair Trade är en hörnsten i Patagonias arbete. De lägger stor vikt vid att säkerställa goda förhållande i alla fabriker. All tillverkning kontrolleras regelbundet för att hålla fortsatt hög kvalitet på produkter och tillverkning. Minimilöner kontrolleras så att de följer de regler som Patagonia satt upp. Ungefär 90 % av alla fabriker besöks och kontrolleras varje år.Varje lagning är ett minne


Patagonia är starka motståndare till dagens slit-och-släng samhälle. Deras kläder är gjorde för att hålla och ärvas vidare. På Patagonias hemsida finns massor med skötselråd och tips hur man bäst lagar sina kläder när det gått sönder. I vissa fall kan man skicka in kläder som gått sönder till Patagonia för lagning. De har en fabrik i Reno med 45 personer som bara arbetar med att laga kläder. Där lagar de ungefär 30000 plagg om året. Det finns en liknande anläggning i Portugal också.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!