Laga mat utomhus - med recept från @foodbynatta

Maten smakar bäst utomhus! Därför vill vi på Outnorth uppmanar er att ta på er kläder och åk ut i naturen för att njuta av en måltid.

Vi har återigen varit i kontakt med Instagram-profilen @foodbynatta, som har gett oss nya recept på mat som kan lagas och serveras utomhus. Alla hennes recept är veganska, men du kan självklart leka lite med ingredienserna och göra smakerna till dina egna. Kolla in de nya recepten här nedan!

Förrätt

Sötpotatisrårakor med syrlig äppelröra

För 2 personer

Du behöver:

Rårakor

  • 1 stor sötpotatis
  • 2 msk olja (+ extra till stekning)
  • Vitlökspulver
  • Örtsalt

Äppelröra:

  • 1 grönt öpple
  • 40 g purjolök
  • 1/2 rödlök
  • 100 g havrefraiche
  • 1 msk agave sirap
  • Örtsalt
  • Citronpeppar

Gör så här hemma:

Rårakor

Skala, finriv och krama ur vätskan.

Blanda sötpotatisen med olja och majsstärkelse.

Krydda med örtsalt och vitlökspulver.

Äppelröra

Skala och riv äpplet grovt på ett rivjärn.

Skiva purjolök tunt och hacka rödlöken.

Rör ihop med havrefraiche och smaksätt med örtsalt, citronpeppar och agave sirap.

Gör så här ute:

Klicka ca 1 dl av smeten till varje råraka i stekpannan. Platta till med en stekspade och fräs rårakorna i rikligt med olja tills dem blir frasiga och gyllenbruna.

Toppa med äppelröran.


Blank

Huvudrätt

Pumpapasta med parmesan & grönkål

För 2 personer

Du behöver:

  • 4 dl pasta
  • 230 g pumpa
  • 50 g grönkål
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 dl havrefraiche
  • Agave sirap
  • Örtsalt
  • Rosmarin
  • Svartpeppar

  • Olja till stekning
  • Parmesan till topping (jag använder vegansk)

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning.

Under tiden skalar du pumpan och river den grovt.

Skiva vitlök och hacka grönkål.


Stek vitlöken i olja.

Tillsätt pumpa och grönkål. Fräs en stund och tillsätt sedan tomatpurén.

Tillsätt havrefraiche och smaksätt med agave sirap, örtsalt, peppar och rosmarin.

Låt puttra tills pumpan blivit mjuk och blanda sedan med pastan.

Toppa med parmesan.


Blank

Efterrätt

Ingefära päron med mandelsmul, dadelkaramell & vaniljfraiche

För 2 personer

Du behöver:

Ingefära päron

  • 1 päron
  • 22 g ingefära
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl vatten

Dadelkaramell (alt. köp färdig kolasås):

  • 250g dadlar
  • 0,5 dl kokosolja
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 1,5 dl sojamjölk
  • Salt
  • Vaniljpulver

Mandelsmul

  • 1 msk smör
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk kardemumma
  • en nypa salt

Vaniljfraiche

  • 3 msk vaniljsocker
  • 1 dl havrefraiche

Gör så här hemma:

Ingefära päron

riv ingefära.

Koka upp socker och vatten.

Tillsätt ingefäran.


Skala och tärna päronet.

Tillsätt päron och låt puttra ca 20 min.

Förvara i en glasburk.


Dadelkaramell

Kärna ur dadlarna.

Smält kokosoljan och mixa sedan alla ingredienser i en blender tills du får en len karamellsås.

Gör så här ute:

Mandelsmul

Smält smöret i stekpannan.

Tillsätt lönnsirap.

Blanda i havregryn och mandelmjöl.


Smaksätt med salt och kardemumma.

Stek tills mandelsmulet blir gyllene och ställ för att svalna innan servering.


Vaniljfraiche

Rör ihop vaniljsocker och havrefraiche.

Klicka ut i 2 koppar eller glasburkar. Toppa med dadelkaramell. Tillsätt päronen och toppa med mandelsmul.

Blank
Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!