Just nu - Fri hemleverans!  Gäller vid köp för minst 995 kr.

Så väljer vi dina skidor

Så väljer vi dina skidor

Blank

Så här väljer vi ut just ditt skidpar

När du har valt de skidor du vill köpa så behöver vi veta lite mer om dig för att vi ska kunna plocka ut just ditt par skidor. Det viktigaste när du köper nya skidor är att anpassa skidan till just din längd, vikt och åkförmåga för att få rätt spann. Detta urval är inte för att välja rätt skidmodell utan för att hitta just det skidpar som har rätt spann för just ditt användningsområde. Detta är viktigt för att man ska kunna åka med både bra glid och ha optimalt fäste när det behövs. Det är lika viktigt för alla åkare att vi väljer rätt skidpar även om önskemålen kan se lite olika ut.

För att förstå bättre hur du åker skidor och vad som är viktigast för dig ber vi dig välja vilken av nedanstående profiler som passar bäst ihop med dig. Man kan alltså välja en elitskida men anpassa den till motionärens förmåga och behov.

Nybörjare

Kanske åkte du skidor när du var liten, kanske är det en helt ny upplevelse men nu har du precis fått upp ögonen för längdskidor och behöver en trygg utrustning som ska funka och ge dig fäste när du behöver det. Hur fort det går i spåret är inte det viktigaste utan att det är en behaglig tur så att du får lust att komma tillbaka.

Motionär

Du tänker åka skidor regelbundet. För vissa kanske det handlar om naturupplevelsen, för andra är det den allsidiga motionsformen som tilltalar mest, någon har slagit vad om att klara Vasaloppet. Du vill ha en utrustning som kan ta dig de 9 milen mellan Sälen och Mora, där fästet i Lundbäcksbackarna är viktigare än glidet på myrarna vid Smågan. Din teknik är nog bra, men när tröttheten sätter in orkar du kanske inte trycka till det där lilla extra i frånskjutet och då är det ju skönt att du kan lita på din utrustning och att fästet finns där.

Tävlingsinriktad

Att vinna kanske inte är allt, men ett skidlopp är ju ändå en tävling, eller hur? Du har seedat fram dig till startled 4 eller 5 på Vasaloppet eller räknar med att göra det på något av de seedningslopp du planerar att köra i vinter. Du kommer förmodligen att köra några andra tävlingar också. Din utrustning får inte vara den begränsande faktorn till framgång.

Elit

Även om du inte fått en plats i elitledet så ska din utrustning vara lika bra som deras. Du funderar på om du ska staka hela loppet eller kanske lägga på fäste. Hur gör bröderna Aukland? Eller, du kanske är en av bröderna? Din teknik är utomordentlig och du klarar av att trycka fast ett par hårdare skidor om det behövs.

Hjälpmedel

För att kunna bedöma hur en skida beter sig när man åker på den har vi valt att jobba med en SkiSelector. SkiSelector är en effektiv hjälp till att välja de optimala skidorna för varje spårtyp, skidförhållanden, samt för respektive skidåkare, från motionärer till elitåkare.

Vi använder oss också av Pointmätare för att enkelt och snabbt kunna få en känsla för skidorna och hur de beter sig vid olika belastning.

Blank
Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!