Just nu - Fri hemleverans!  Gäller vid köp för minst 995 kr.

Bindningar

Bindningar

I paketen har vi satt ihop skidor, bindningar och skor som passar tillsammans, men om du väljer att köpa skidorna löst så måste du tänka på att välja bindningar som passar skorna. Det finns idag två huvudsystem, Rottefellas NNN-system och Salomons SNS-system.

NNN passar tillsammans med skor från Alpina, Madshus, Fischer, Rossignol medan SNS passar till Salomon, Atomic och OneWay. Har du valt en Fischerskida och en sko från exempelvis Salomon så måste du alltså välja en SNS-bindning.

På skidor från Madshus, Peltonen, Rossignol och Fischer sitter det på de flesta modeller en integrerad NIS-platta som innebär att bindningen inte skruvas fast i skidan utan knäpps fast direkt utan verktyg. Bindningen kan sedan flyttas framåt eller bakåt för att få olika åkegenskaper. Detta kan bara göras om man valt skidor och bindningar med detta system.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!