Förlängt öppet köp t.o.m. 5/1 2024

Gummistövlar

(14 produkter)

Här hittar du alla typer av gummistövlar. Stövlar för staden, båten, trädgården eller vandringen. Köp 100% vattentäta gummistövlar online från välkända tillverkare som Tretorn, Viking och Urberg.

Gummistövlar - lika mycket funktion som utseende

Ett par gummistövlar som ser till att du inte blir blöt om fötterna är en riktigt bra investering. Oavsett om du ska arbeta i trädgården eller gå ut med hunden. Nog för att gummistövlar är praktiska när vattenpölarna känns lika stora som Östersjön men de behöver verkligen inte se tråkiga ut. Det finns en uppsjö med färger för varje tycke och smak.

Gummistövlar ska gärna vara helt vattentäta men bör också sitta skönt på foten och vara bekväma att gå i. Under tidig vår och och sen höst kan du lägga i en extra sula som kan hålla foten skyddad från kylan som sprider sig in i gummistövlarna. Skulle inte det räcka så hittar du även fodrade gummistövlar att välja i vårt sortiment. Du hittar också olika regnkläder att matcha dina stövlar med för att klara dig torr igenom olika regnväder. Är du bara på jakt efter en skön regnjacka som klarar olika typer av aktiviteter har vi det också.

Praktiskt och vattentätt med en stilfull gummistövel

En gång i tiden var gummistövlar endast avsedd som en praktisk sko för att hålla fötterna torra när marken var blöt. De används såklart fortfarande till detta ändamål men idag finns ett större och varierat utbud. Med mängder av olika modeller och fina färger som gör din stil fulländad. Den passar nuförtiden lika bra i stan, som i skogen och på landet. Hitta en stövel som passar till just dina ändamål. En gummistövel i Chelsea boot modell är en populär variant som fungerar hela året runt vid regniga dagar.

Trots att gummistöveln är en riktigt hållbar sko och stövel så finns det några olika saker du kan göra för att dina stövlar ska hålla riktigt länge. Se över vilket material dina stövlar är gjorda i. Är det möjligt att behandla dem när de inte används? Se till att de är torra men att du aldrig lämnar dem stående i lång tid i solljus. Det kan göra att de torkar upp och mister några av dess viktiga funktioner. Om du har ett mörkt ställe som är svalt, exempelvis en källare, så låt dem stå där nere när de inte används.

Vilka gummistövlar ska jag då välja?

Gummistövlar finns med olika skafthöjd och här ska du fundera över vilket ändamål dina stövlar ska användas till. Ett par högre lämpar sig bättre om du vistas ute i naturen, speciellt bland mossar där du kommer sjunka ner en bit. De lite lägre modellerna lämpar sig mer till vardags i staden eller till trädgårdsarbetet eftersom de är lite smidigare.

Ska du även ut att vandra och vara ute i skogen bör du välja en gummistövel som har en grov sula som ger ett bra grepp på underlaget. Frågan du också kan ställa dig är om du ska använda dina gummistövlar när det är kallare. Då kanske du till och med ska välja ett par fodrade stövlar som ser till att hålla dina fötter varma.

Den traditionella gummistöveln

Den gummistövel som de flesta tänker på när de hör ordet gummistövel är den traditionella, högklackade, gröna gummistöveln från till exempel Viking. Det är den typ av gummistövlar som man ofta ser hos lantbrukare och yrkesfiskare. Det är den moderna versionen av den ursprungliga Wellington-stöveln, som av många anses vara föregångaren till gummistöveln. Den är en klassiker av den anledningen att den uppfyller de krav som krävs under lite mer utmanande miljöer och omständigheter.

Den har ett högt, relativt smalt skaft och är vanligtvis försedd med en snörning upptill. Den är dessutom utrustad med en solid gummisula med ett kraftigt mönster undertill som ger dig ett fast grepp. Dessa stövlar är vattentäta och väldigt praktiska.

Trots den mycket traditionella designen finns den fortfarande i många olika varianter. Här skiljer sig de enskilda modellerna främst åt i hur stövlarna är fastsatta upptill. Det kan vara med en rem eller med snören.

Gummistövlar till jaktsäsongen

Vi har även ett stort urval av stövlar som passar perfekt under jakten. De påminner om de traditionella gröna stövlarna som är lite grövre och oftast har en riktigt god sula att gå med. Det viktigaste är att du ska klara att gå med dessa stövlar i öppen terräng, i skogen och på stigar när det är kallt och blött.

De är oftast förstärkta på utsatta ställen och det finns fodrade stövlar till dem som vet att deras fötter blir kalla. Finns både till dam och herr.

Fodrade gummistövlar

För vinterbruk föredrar både vuxna och barn ofta en fodrad gummistövel. Det gör det lättare att hålla värmen när temperaturen utomhus närmar sig eller sjunker under fryspunkten. De hjälper till att hålla fötterna torra, speciellt vid snöslask som både kyler och är blött.

Det är särskilt viktigt att stövlarna låter dina fötter andas så att benen inte blir för varma. Det är också viktigt att fodret inte sticker upp över skaftet när du har stövlarna på dig. I så fall finns det risk för att fodret leder in vatten i kängorna om du kliver ner i en djup snödriva eller vattenpöl.

Gummistövlar för de minsta

För barn finns det ett brett utbud av praktiska och söta gummistövlar med söta mönster och roliga färgval. Uder regniga dagar är gummistövlar det mest praktiska valet av skor för ditt barn. De håller sig torra och kan hoppa i vattenpölar utan att behöva bli blöta.

Praktiska detaljer, som ett par handtag på vardera sidan av stövelskaftet, kan göra det lättare för barnen att ta på sig gummistövlarna. För även om det var roligt att hoppa i vattenpölar, så kanske du minns att det kunde vara lite mer besvärligt att ta av och på dem helt själv.

Här på Outnorth har vi ett stort utbud av gummistövlar till barn och vuxna. Både till sommarhalvåret och fodrade varianter till den lite kallare årstiden. Om ni gillar att vara ute året runt och gå, speciellt i skogen så kommer gummistöveln snabbt bli en favorit i familjen.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!