Kängor

(485 produkter)

Med ett par bra kängor gjorda för vandring tar du dig långt utan att fötterna ger vika i första taget. Vilka skor som är bäst beror förstås på var, hur och när du ska vandra. Säkert är dock att du kommer hitta ett par bra vandringsskor eller kängor här oavsett om du ska vandra i fjällen, Australien eller Alperna.

Vi har stort utbud av skor och kängor för stora och små fötter - för dam, herr och För varma sommardagar i skogen och för kyligare fjällvandring. Bland utbudet hittar du vandringsskor och vandringskängor från bland annat Haglöfs, Salomon och Lundhags.

Rätt sko till rätt aktivitet

Om du ska ut och vandra och står inför valet mellan skor eller kängor finns några saker att ta i beaktning. Vad du själv trivs i är förstås en av dem, men viktigast är var du ska vandra någonstans, vilket underlag det förväntas vara och vilken typ av årstid.

Välj en lättare vandringssko om du inte ska gå så långt eller om terrängen är inte är så svår. För längre turer, och framför allt när terrängen blir svårare är ett par rejäla vandringskängor att föredra.

Går du långt kan du förmodligen räkna med skiftande underlag och väder, vilket ställer hårdare krav på vad du har på fötterna. Detta är något som ett par riktigt bra vandringskängor är gjorda för att klara.

Håll fötterna torra under hela vandringen

Att ha torra fötter är också av största vikt för fötternas välmående. Bra skor är av allra högsta vikt under fjällvandringen, men utan rätt strumpor kan turen bli kortare än planerat.

Låter du bli att fuska med strumporna får du också mer ut av skorna och minskar risken för besvär med fötterna.

Med två lager strumpor minskar friktionen mellan fot och sko, det i sin tur minskar risken för skavsår.

Underhåll av vandringskängor

Man ska alltid följa tillverkarens anvisningar men här kommer en del allmänna goda råd i hur du sköter om dina vandringskängor och vandringsskor:

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Klicka på -symbolen för att börja jämföra produkter

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt. tillgängliga storlekar, vikt, batteritid och mycket mer.
- Helt enkelt lite lättare för dig att hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!