Vinterkängor

(168 produkter)

Vi på Outnorth älskar att vara ute i naturen i alla väder, vintern är inget undantag. Men en tuff vandring på fjällen på vintern ställer helt olika krav på vinterkängorna än en sval vinter utan snö i en storstad. Men oavsett när du använder dina vinterkängor så är syftet detsamma, kängan skall hålla dina fötter varma och torra och du ska ha bra grepp mot underlaget så du inte riskerar att ramla. På Outnorth har vi stort utbud av kängor för alla tillfällen och användningsområden.

Låga eller höga vinterkängor

Låga vinterkängor går inte upp så högt över ankeln och bör därför inte användas i för djup snö. De gör sig bra i stadsmiljö och i lite enklare terräng. Att få ner snö och annat i kängorna är inte trevligt så höga vinterkängor är vanligast att använda och fungerar bra oavsett terräng och miljö.

Vinterkängors olika material

Det används ett stort antal olika typer av material i vinterkängor. De kan vara tillverkade av t.ex. skinn, mocka eller syntetmaterial. Vinterkängor tillverkade i skinn är oftast mjuka och följsamma men skinn kräver en del underhåll för att kängorna ska hålla i många år. Många kängor använder flera olika typer av material i kängorna för att nå så bra prestanda som möjligt. Satsa på vattentäta kängor. Outnorth har stort utbud av Gore-Tex kängor som andas väl och är vattentäta så fukten transporteras bort bra från foten.

Ett par snygga, vattentäta kängor som håller värmen bra i låga temperaturer är ett måste för alla friluftsmänniskor.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!

Jämför produkterJämför

Toolbar example

Genom vårt verktyg för att jämföra produkter kan du enkelt se och jämföra olika egenskaper på våra produkter.

Klicka på -symbolen bredvid de produkter du vill jämföra. Klicka sedan på den stora -symbolen längst ner och tryck på jämför.
Informationen varierar beroende på vilka produkter du väljer, exempelvis färger, vattentätt, vikt, batteritid, packvolym och mycket mer.
-Helt enkelt lite lättare för dig att jämföra och hitta rätt produkter!

  Ta bort val

  Mina favoriterSe dina favoriter

  Toolbar example

  Klicka på -symbolen för att lägga till i favoriter

  Här hittar du de senaste produkterna som du markerat som favoriter. För att visa alla produkter som du har lagt till kan du enkelt logga in
  på Mina sidor och klicka på fliken Mina Favoriter.
  - Allt det bästa på ett ställe!