Vinterkängor

(241 produkter)

Vi på Outnorth älskar att vara ute i naturen i alla väder, vintern är inget undantag. Men en tuff vandring på fjällen på vintern ställer helt olika krav på vinterkängorna än en sval vinter utan snö i en storstad. Men oavsett när du använder dina vinterkängor så är syftet detsamma, kängan skall hålla dina fötter varma och torra och du ska ha bra grepp mot underlaget så du inte riskerar att ramla. På Outnorth har vi stort utbud av kängor för alla tillfällen och användningsområden.

Låga eller höga vinterkängor

Låga vinterkängor går inte upp så högt över ankeln och bör därför inte användas i för djup snö. De gör sig bra i stadsmiljö och i lite enklare terräng. Att få ner snö och annat i kängorna är inte trevligt så höga vinterkängor är vanligast att använda och fungerar bra oavsett terräng och miljö.

Vinterkängors olika material

Det används ett stort antal olika typer av material i vinterkängor. De kan vara tillverkade av t.ex. skinn, mocka eller syntetmaterial. Vinterkängor tillverkade i skinn är oftast mjuka och följsamma men skinn kräver en del underhåll för att kängorna ska hålla i många år. Många kängor använder flera olika typer av material i kängorna för att nå så bra prestanda som möjligt. Satsa på vattentäta kängor. Outnorth har stort utbud av Gore-Tex kängor som andas väl och är vattentäta så fukten transporteras bort bra från foten.

Ett par snygga, vattentäta kängor som håller värmen bra i låga temperaturer är ett måste för alla friluftsmänniskor.

Du surfar just nu i privat läge och kan då inte spara dina personliga favoriter. För att kunna använda denna funktion, avsluta privat läge och besök vår sida på nytt.. Stäng!